Galatasaray'a men cezası gelebilir !

Galatasaray'a men cezası gelebilir !
Güncelleme:

UEFA kontrol Kurulu'nun, 1+1 yıllık cezanın ikinci bölümünün uygulanması için tavsiye verdiği belirtildi.

Galatasaray Sportif AŞ'nin UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Araştırma Komisyonu tarafından incelenmesi tamamlandı. Gelen haberlere göre yapılan inceleme sonucunda G.Saray'ın taahhüt ettiği başa baş harcamalar konusunda kuralallara uyamadığı tespit edildi. Bu nedenle 2016'da verilen Avrupa'dan 1+1 yıl men cezasının ikinci bölümünün uygulanması için tavsiye kararı verildiği bildirildi.

Talimat verdi bile

Başkan Mustafa Cengiz'in ise bu gelişmeler sonrası kolları sıvayıp yeni bir ceza gelmemesi için çalışma başlattığı kaydedildi. Başkanın gerekli donelerin toplanması için hukukçulara talimat verdiği ve 9 Mart'ta bir heyetle birlikte Nyon'a giderek UEFA'ya savunma vereceği ifade edildi.

Galatasaray'a men cezası gelebilir ! - Resim : 1

İşte ürküten tablo:

Ocak 2011-Kasım 2017 tarihleri arasında Sportif AŞ'nin 298 milyon Euro zarar ettiği ortaya çıktı. Son 6 aylık Sportif AŞ bilançosunda 116 milyon TL zarar açıklayan sarı-kırmızılı kulübün sermaye artırımı yapmaktan başka çaresi kalmadı. Sermaye artırımına SPK'dan onay çıkarsa bilançoda 150 milyon TL artı hanesine yazılacak. Üç aylık süreçte Galatasaray'ın ödemesi gereken 20 milyon Euro'dan fazla banka kredisi var.

Fotomaç