Galler'in Euro 2016'daki kozu Gareth Bale

Galler'in Euro 2016'daki kozu Gareth Bale

Galler Milli Takımı, İngiltere, Rusya ve Slovakya'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek.

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Galler Milli Takımı, İngiltere, Rusya ve Slovakya'nın bulunduğu B Grubu'nda mücadele edecek.

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan  Galler'in kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve şampiyona  geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:
 
Kupaya katılma mücadelesi
Chris Coleman yönetimindeki Galler, elemelerde Andorra, Bosna Hersek,  Kıbrıs Rum Kesimi, Belçika ve İsrail’in bulunduğu B Grubu'nda yer aldı. 
 
Elemelerde 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 21 puan  toplayan Galler, şampiyonadaki rakiplerinden Belçika’nın iki puan gerisinde  grubunu ikinci sırada tamamlayarak EURO 2016'ya gitmeye hak kazandı. Galler'in  EURO 2016 biletini aldığı sonuçlar ve puan durumu şu şekilde:
 
Andorra-Galler :1-2 
Galler-Bosna Hersek: 0-0 
Galler-Kıbrıs Rum Kesimi: 2-1 
Belçika-Galler: 0-0 
İsrail-Galler:0-3 
Galler-Belçika:1-0 
Kıbrıs Rum Kesimi-Galler: 0-1 
Galler-İsrail:0-0 
Bosna Hersek-Galler: 2-0 
Galler-Andorra: 2-0   
 
Öne çıkan oyuncuları
Galler Milli Takımı'nın en önemli yıldızı olarak Real Madridli Gareth  Bale dikkati çekiyor. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid  arasında oynanan karşılaşma nedeniyle takımının hazırlık kampına sonradan katılan  Bale, EURO 2016 elemelerinde 10 maçta 7 gol ve 2 asistlik performansıyla  Galler'in şampiyonaya katılmasına büyük katkı sağladı.
 
Geçmiş yıllarda Ryan Giggs, Ian Rush ve Trevor Ford gibi kadrosunda  önemli futbolculara yer vermesine rağmen uluslararası alanda başarı sağlayamayan  Galler, Swansea Cityli savunma oyuncusu Ashley Williams ile Arsenal forması giyen  orta saha futbolcusu Aaron Ramsey'nin göstereceği performansa da güveniyor.
 
Avrupa Şampiyonası geçmişi
Tarihinde uluslararası arenada önemli bir başarı gösteremeyen Galler,  daha önce bir kez katıldığı 1958 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek final oynamıştı.
 
Ülkenin son yıllarda yetiştirdiği en önemli futbolcusu olarak  gösterilen Bale'in önderliğinde ilk kez katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda  başarılı olmak isteyen Galler, 58 yıl aranın ardından ikinci kez uluslararası  önemli bir turnuvada sahaya çıkacak.
 
Avrupa Şampiyonası kadrosu 
Kaleci: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool),  Owain Williams (Inverness)
 
Defans: James Chester (West Bromwich Albion), James Collins (West Ham  United), Ben Davies (Tottenham), Chris Gunter (Reading), Ashley Richards  (Fulham), Neil Taylor, Ashley Williams ( Swansea)
 
Orta Saha: Gareth Bale (Real Madrid), Joe Allen (Liverpool), Aaron  Ramsey (Arsenal), David Edwards (Wolverhampton Wanderers), Andy King (Leicester  City), Joe Ledley, Jonathan Williams (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham  Forest)
 
Forvet: George Williams (Fulham), Simon Church (Milton Keynes Dons),  David Cotterill,  (Birmingham City), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes  (Burnley) 
 
Maç takvimi
11 Haziran (TSİ 19.00): Galler-Slovakia (Bordeaux Stadı -  Bordeaux) 
16 Haziran (TSİ 16.00 ): İngiltere-Galler (Bollaert-Delelis Stadı -  Lens Agglo) 
20 Haziran (TSİ 22.00): Rusya-Galler (Toulouse Stadı - Toulouse)