Gaziantepspor Başkanı Kızıl'dan, Aziz Yıldırım'a tepki:

Gaziantepspor Başkanı Kızıl'dan, Aziz Yıldırım'a tepki:

Aziz Yıldırım'ı en kısa sürede beni, ailemi ve camiamı töhmet altında bıraktığı iddiasını kanıtlamaya davet ediyorum

Gaziantepspor Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kızıl, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, düzenlediği basın toplantısında şahsı ve camiası adına yaptığı suçlamaları üzülerek öğrendiğini belirterek, Yıldırım'ı iddialarını kanıtlamaya davet etti.

Kızıl, yaptığı yazılı açıklamada, ne şahsı ne ailesi ne de kulübünün "3 Temmuz" sürecinin içinde olmadığını ifade etti. Yıldırım'ın, Mehmet Ali Aydınlar'a "İbrahim Akın'a lisans verme şartı olarak yapmadığı şikeyi kabul etmesi durumunda lisans vereceğini söyledin mi, söylemedin mi?" yönelik konuşmasına da değinen Kızıl, şunları kaydetti:

"İbrahim Akın ile tanıştığımda henüz cezası dahi onaylanmamış ve diğer tüm insanlar gibi sürecin sonucunu bekleyen, geçimini futboldan sağlayan bir profesyoneldi. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde ne tarzda bir insan olduğunu, hangi durumlara maruz kaldığını ve nasıl bir karaktere sahip olduğunu görerek yakından tanıma fırsatım oldu. Bu kadar yetenekli ve karakterli bir oyuncunun öncelikle Türk futbolu ve tabii ki kulübümüz açısından kaybedilmemesi gereken bir değer olduğunu düşündüm. Cezanın henüz netleşmemiş olmasına rağmen masum olduğuna dair inancımla kontrat imzalayarak kendisine sahip çıktım. Bugün dahi bu konuda en doğru kararı verdiğime inanmaktayım."

Kendisi ve aile fertlerinin bulunduğu hiçbir ortamda Aziz Yıldırım'ın iddia ettiği gibi bir konuşma yahut görüşme olmadığını vurgulayan Kızıl, "Bu tarz mesnetsiz ve gerçeklikten uzak iddiaların iddia sahibince ispatlanması gerektiğine inanıyorum. Aziz Yıldırım'ı en kısa sürede beni, ailemi ve camiamı töhmet altında bıraktığı iddiasını kanıtlamaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar
Yayınlayan: Murat Taydaş

AA