Gençler Ve Büyükler Türkiye Rafting Şampiyonası Rize’de Yapıldı

Gençler Ve Büyükler Türkiye Rafting Şampiyonası Rize’de Yapıldı

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler ve Büyükler Türkiye Rafting Şampiyonası Rize’nin Ardeşen İlçesi’ne bağlı Fırtına Vadisi’nde gerçekleştirildi.

- Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Gençler ve Büyükler Türkiye Rafting Şampiyonası Rize’nin Ardeşen İlçesi’ne bağlı Fırtına Vadisi’nde gerçekleştirildi.

Yeni Zelanda’da yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonasına gidecek ekibin belirlenmesi amacıyla 1. ayağı düzenlenen müsabakada 10 takım 7 kilometrelik zorlu parkur boyunca kıyasıya mücadele etti. 27 Haziran 2013 tarihinde başlayan şampiyonanın finali ve ödül töreni 29 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Şampiyonanın ödül törenine, Rize Valisi Nurullah Çakır, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, İş Kur Genel Müdürü ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Yazıcı, Gelişmekte Olan Spor Branşlarından Olan Kriket As Başkanı Cüneyt Başak, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Danışmanı ve FİFA kokartlı Hakem Serdar Çakman, Hemşin Kaymakamı Faruk Erdem, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş,Hemşin Belediye Başkanı Halim Kazım Bekar, Rize Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Halil Pehlivan ile ilçe müdürleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Rize Valisi Nurullah Çakır, organizasyonun illerinde düzenlenmesinde emeği olan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan’a teşekkür etti.

Fırtına Vadisi’nin rafting ve benzeri etkinlikler için son derece müsait olduğunu belirten Vali Çakır, “Gerek Rize ilimizde gerekse de Ardeşen’de bu tür etkinlikler düzenlenmesine bundan önce olduğu gibi bundan sonra katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan ise, “2020 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya aday ülkemizde Spor Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü olarak böyle güzel bir organizasyonu eksiksiz şekilde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu organizasyon teşkilat olarak Rafting branşında gerek Avrupa gerekse de Dünya şampiyonalarına ev sahipliği yapabileceğimizin de önemli bir göstergesidir. Federasyon olarak daha büyük organizasyonlara imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Federasyon Başkanı Doğan, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Rize Valisine, Rafting As Başkanına, Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan Gültekin’e ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Şampiyonada dereceye giren takımlara kupa ve madalyanın verilirken, tüm takımlara da katılım belgesi verildi.

Şampiyona sonuçları şu şekilde oluştu:

U23R6 Yaş Grubu gençlerde:

1- Rize Belediyespor kulübü

2-İyidere spor kulübü

3-Düzce spor kulübü

4-Alipaşa spor kulübü

R6 Büyükler Türkiye Şampiyonası:

1-Ekstreme Türk Spor Kulübü

2-Çaykur Spor Kulübü

3-Ruba Spor Kulübü

4-Yusufeli Spor Kulübü

5-Tunceli Munzur Spor Kulübü