Geri sayım başladı !

Geri sayım başladı !

Yıldırım Demirören ıslak imza sayısını 249’a ulaştırırken, Haluk Ulusoy seçime girebilmek için ana statü gereği zorunlu olan 60 imzayı bulamadı.

Türkiye Futbol Federasyonu seçimli olağan genel kurulu yarın Ankara’da toplanıyor. Türk futbolunu 4 yıl süreyle yönetecek ekibin belirleneceği kongrede 7 başkan adayı resmi başvuru yapmasına karşın, seçime girebilmek için ana statü gereği zorunlu olan 60 imzayı Yıldırım Demirören dışındaki isimlerin aşması zor görünüyor. Demirören’in şu ana kadar topladığı ıslak imza sayısı 249’a ulaşırken, en ciddi rakibi olarak nitelendirilen Haluk Ulusoy’un 60 imzayı bulmaması durumunda yarınki genel kurulda adaylıktan çekileceği ifade edildi.

Çift imza geçersiz

TFF Ana statüsünün 38. maddesine göre her delege ancak bir başkan adayı için imza verebileceğinden, mükerrer atılan imzalar hangi listede olursa olsun geçersiz sayılacak ve öngörülen rakamdan düşülecek. Bu konuda divan başkanlığı yetkili olacak ve son kararı bu makam verecek. Yarın yapılacak oturumda topladığı imza sayısına göre başkan adaylığı kesinleşen Demirören dışında belirtilen sayıda imza toplayan başka isim çıkmaz ise seçime tek aday ve yönetim listesi ile gidilecek.