Gümüşdağ'dan Cavcav açıklaması !

Gümüşdağ'dan Cavcav açıklaması !

Gençlerbirliği'nde teknik direktör Yılmaz Vural'ın görevden alınması Türk futbolundaki antrenör değişiklikleri, kulüpler ve çalıştırıcılar arasındaki ilişkileri yeniden gündeme getirdi.

Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Kulüpler  Birliği Vakfı ve Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile bir dönem  Gençlerbirliği'nde de çalışan teknik direktör Ziya Doğan, çözüm önerilerini dile  getirdi. 
 
Göksel Gümüşdağ, şu anda Türk futbolunun gündemini oluşturan sık  teknik direktör değişiklerini Kulüpler Birliği Vakfı gündemine aldıklarını  belirterek, "Vakfımızın 7 Ocak Perşembe günü yapacağı bir toplantı var. Orada ilk  yarının değerlendirmesi ve aynı zamanda Süper Lig AŞ'nin yapılandırılmasını  görüşeceğiz. Teknik adam değişiklikleri konusunu da gündeme aldık. Orada kulüp  başkanlarıyla bir değerlendirme yapacağız. Bir sezonda en fazla kaç teknik adamla  çalışılabileceğiyle ilgili planlama yapmak istiyoruz" diye konuştu. 
 
Teknik direktörlerin ve kulüplerin çalışma şartları konusunda Avrupa  liglerinde farklı uygulamalar bulunduğuna dikkati çeken Gümüşdağ, şu ifadeleri  kullandı: 
 
"Kulüp başkanlarımızla, bize uygun bir model üzerinde çalışmalıyız.  Zaten ülke futbolunun gelişimi için uzun soluklu planlamalar yapıyoruz. Bu  konuyla ilgili de adımlar atmamız gerekiyor. Sezon içinde çalışılacak teknik  direktör sayısı konusunda bir sınırlama olabilir. Belki en fazla 3 veya 4 teknik  adamla mukavele imzalanabileceği yönünde bir kısıtlamaya gidilebilir. Bu durumla  ilgili her şartta bazı değerlendirmeler yapmamız gerektiğine inanıyorum.  Aktardıklarım şu anda benim kişisel görüşüm. Başkanlarla yapacağımız fikir alış  verişlerinin ardından konu netleşecektir. Bence bir sınırlama getirilmesi  gerekli. Türkiye Futbol Federasyonu'yla (TFF) da bu durumla ilgili görüşeceğiz." 
 
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın peş peşe yaptığı teknik  adam değişiklikleriyle gündeme gelmesiyle ilgili olarak ise Gümüşdağ, "Kendisi  Kulüpler Birliği Vakfı'nın üyesi ve onursal başkanıdır. İlhan ağabeyin kendine  has farklı metotları vardır. Konunun başkanlardan düzeyinde değerlendirilmesi  gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle konuyu toplantı gündemimize aldık" şeklinde  görüş belirtti. 
 
Ziya Doğan: "Kulüplere teknik adam sınırlaması getirilmeli" 
 
Gençlerbirliği'nde 2004-2005 yılları arasında teknik direktörlük yapan  Ziya Doğan, kulüplere sınırlama getirilmesinin yaşanan soruna çözüm olabileceğini  söyledi. 
 
Doğan, TFF'nin düzenlediği seminerlerden birinde, bir teknik adamın  sezon içinde en fazla 2 takım çalıştırabilmesiyle ilgili teklif getirip,  görüşlerini aldığını aktararak, "Biz de o zaman, aynı sınırlamanın kulüplere de  uygulanmasını istemiştik. Sonrasında gelişme olmadı. Kulüplere, sezon içinde  çalışacağı teknik direktör sayısıyla ilgili sınırlama getirilmeli. Bu şekilde  daha ayrıntılı bir planlamayla teknik adam tercihlerini yapmak durumuna kalırlar.  Ancak bu fikrin kulüplerde karşılık bulacağını zannetmiyorum" görüşünü paylaştı. 
 
Sık teknik direktör değişikliği yapan kulüplerle masaya oturan  çalıştırıcıların da en baştan her şeyi konuşup, mukavelelerini bu şekilde  yapmaları gerektiğini dile getiren Ziya Doğan, "Sadece çalışmış olmak için bir  takımın başına geçmemek lazım. Yönetimle tam mutabakat sağlayıp, sağlıklı şekilde  yola çıkabilmek önemli. Türkiye'nin futbola bakış açısında sıkıntı var. Tüm  alanların birlikte gelişmesi lazım. Bazı alanlar gelişirken, bazı alanlar ise  geri kalıyor. Kolay çözülecek bir sorun gibi de durmuyor" değerlendirmesinde  bulundu. 
 
İlhan Cavcav'ın son dönemde uzun soluklu bir teknik adamla çalışmaması  konusunda dışarıdan biri olarak eleştiride bulunmasının doğru olmayacağını  vurgulayan Doğan, tecrübeli idareciyle yaşadığı bir anısını da paylaşarak,  şunları kaydetti: 
 
"Gençlerbirliği ile 2 yıllık mukavele imzalamıştım ve yaptığım  sözleşmeye 500 bin dolar fesih tazminatı koymuştum. İkinci sezonun ilk  haftalarında yol ayrımına geldik ve tazminat rakamını aşağı çekmemi istedi. Ben  de kendisine, 'başkan senden tazminat istemiyorum. Bu sezon için aldığım ücretin  de yarısını idare edeceğim' dedim. Başkan buna çok şaşırmıştı. Dediğim gibi de  yaparak takımı bıraktım."