Hangi taraftar hangi partiye oy veriyor?

Hangi taraftar hangi partiye oy veriyor?

Yapılan ankette futbol-siyaset ilişkisine dair ilginç rakamlar ortaya çıktı.

Habertürk'ün, ANDY-AR’la birlikte 81 ilde 2 bin 145 kişiyle yaptığı dev taraftar araştırmasının son bölümünde, futbol-siyaset ilişkisine dair ilginç rakamlar ortaya çıktı.

AK PARTİ'NİN OYLARI ARTTI

''Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?'' şeklindeki ankette, “AK Parti” diyenlerin Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe taraftarları arasında arttığı, Trabzonspor taraftarları arasında azaldığı görülüyor.

HDP'YE EN ÇOK G.SARAYLILAR VERİYOR

Galatasaraylı taraftarların %5'i, 1 Kasım'daki seçimlerde HDP'ye oy verdiklerini, ufak bir azalma olsa da bugün seçim olsa yine HDP'ye oy vereceklerini belirtiyor.

İşte o anket:

1-20160320132928.jpg

SİYASİ OLARAK KENDİSİNİZ NASIL TANIMLIYORSUNUZ?

Türkiye’de “tribün ve siyaset” dediğinizde ilk akla gelen taraftar topluluğu, şüphesiz Beşiktaş Çarşı grubu. Öyle ki 1-2 yıl önce Beşiktaş tribünleri, “sol” tandanslı Çarşı’ya karşı kurulduğu iddia edilen ve Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahaya giren “milliyetçi-muhafazakâr” 1453 Kartalları grubuyla tanışmıştı.

Genç FB’lilerin daha çok “muhafazakâr-sağ kanatta” olduğu belirtilirken, Vamos Bien, Sol Açık gibi Fenerbahçe taraftar grupları yıllardır sarı-lacivert “sol” bayrağı tribünlerde dalgalandırıyor.

Galatasaray’da Ultraslan “milliyetçi-muhafazakâr”, Tekyumruk ise “sol” düşünceye sahip olmasıyla biliniyor.

Trabzon şehrinin “milliyetçi” atmosferi, bordo-mavi tribünlerde de kendisini gösteriyor.

İşte, ANDY-AR’ın araştırmasıyla, tribünlerdeki son siyasi atmosfer...

2-294.jpg