Hooijdonk'tan yabancı kuralı yorumu

Hooijdonk'tan yabancı kuralı yorumu

Fenerbahçe'nin eski Hollandalı yıldızı Pierre Van Hooijdonk, TFF'nin dün açıkladığı "yabancı kuralı"nı değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin eski Hollandalı  futbolcusu Pierre van Hooijdonk, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) gelecek  sezondan itibaren uygulamaya koyacağı yeni yabancı oyuncu kuralını, Türk  futbolcular açısından olumsuz bulduğunu söyledi.
 
Türkiye'de A2 Milli Takımı'nda da bir dönem antrenörlük yapan  Hooijdonk, AA muhabirine yaptığı açıklamada yeni kuralın yerli futbolcuların  zararına olacağını ifade etti.
 
Türk futbolcular açısından kararı olumsuz değerlendiren van Hooijdonk,  "Genç Türk futbolcular için iyi olmadı. Onlar için bir dezavantaj olacağını  düşünüyorum. Türk futbolcuların piyasa değeri düşecek. Rekabet ortamı çok daha  kızışacak. Şu andaki konumlarını korumaları çok zor olacak" diye konuştu.
 
Yabancı oyuncu sayısında sınırlamanın kaldırılmasının Avrupa'da  mücadele edecek Türk takımlarına yarayacağını belirten Hooijdonk, sözlerini şöyle  sürdürdü: "Bu karar dışarıda oynayacak takımlara yarar. Avrupa maçlarında Türk takımları artık daha adil bir rekabet ortamı içinde olacaklar. Daha önceden  kadrosunda tamamı yabancı oyuncular bulunan takımlara karşı mücadele etmek  zorunda kalıyorlardı. Şimdi ise istedikleri yabancı oyuncu oynatma imkanına  kavuştular."
 
Hooijdonk, bu kararla takımların daha çok Afrika'ya yöneleceklerini  öne sürerek, "Afrika pazarını iyi tanıyan kulüp başkanları, bu işten karlı  çıkacak" dedi. 
 

AA