Ibrahimovic, Kjaer'i evine yolladı

Ibrahimovic, Kjaer'i evine yolladı

İsveç, EURO 2016 elemeleri play-off turunda 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Danimarka ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) elemeleri play-off turunda 2-1 kazandığı ilk maçın rövanşında Danimarka ile deplasmanda 2-2 berabere kalan İsveç, Fransa'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

Kopenhag kentindeki Parken Stadı'nda oynanan ve İngiliz hakem Martin Atkinson'ın yönettiği maçta, İsveç ilk yarıyı Zlatan Ibrahimovic'in 19. dakikada attığı golle 1-0 önde bitirdi.

Mücadelenin ikinci yarısında İsveç, yıldız oyuncusu Ibrahimovic ile 76. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Son bölümde baskılı bir mücadele sergileyen ev sahibi Danimarka, 81. dakikada Yussuf Paulsen ve 90+1. dakikada Jannik Vestergaard'ın golüyle skora denge getirdi: 2-2

Kalan bölümde başka gol olmadı ve İsveç, ilk maçtaki 2-1'lik skorun avantajıyla finallere gitme hakkını elde etti. Avrupa Şampiyonası'nda 6. kez boy gösterecek İsveç, ev sahibi olduğu EURO 1992'de yarı final oynama başarısı göstermişti.