''Herkes kovulmaktan korkar''

''Herkes kovulmaktan korkar''
Güncelleme:

Tottenham Menajeri Mauricio Pochettino İngiltere'deki bütün teknik adamların kovulmaktan korktuğunu belirtti.


Arjantinli teknik adam İngiltere'deki üst sınıf takımlar her ne kadar istikrar yanlısı olsa da, baskı sonucunda bunun değişebileceğini ifade etti
 
Pochettino kulüplerin sabırsız oluşunu ve istirar için beklemeye pek gönüllü olmadıklarını, bu sebepten ötürü özellikle teknik direktörlerin bu yoğun baskıyı çok yakından hissettiğini ifade etti.
 
Tim Sherwood'un kovulmasından sonra Tottenham'ın bu pazartesi günü White Hart Lane'de Aston Villa'yı başında bir teknik adam olmadan karşılaması Pochettino'nun sözlerini doğrular nitelikte. Eğer bu istikrar sağlanmazsa Arjantinli Teknik adam, Premier Lig'in eski ihtişamını arayacağını vurgularken, "Avrupa'da her zaman baskı vardır. Ben İspanya, Fransa ve Arjantin'de çalışırken bunun farklı olduğunu söyleyebiliriz, ama İngiltere daha istikrarlıydı, Sir Alex Ferguson ve Arsene Wenger gibi örnekler vardı. Fakat Ada'da 3 yıl çalıştıktan sonra, bunun nasıl değiştiğini görebiliyorum, evet artık burada daha fazla baskı var ve hemen iyi sonuç bekleniyor" dedi.
 
Pochettino bunun sebebi olarak ise, kısa zamanda deniz aşırı patronların çok para yatırmasını ve bunun karşılığında hırslı bir şekilde yüksek hedeflere bir an önce ulaşma isteği olduğunu belirtti ve "Günümüzde artık Avrupalı birçok kulüp başkanı var ve bu sebepten dolayı farklı bir mantalite hüküm sürüyor. Futbolda gelişim için zaman ayırmak artık çok zor. Bir kulübü satın alırsın ve 3 ay sonra bir şampiyonluk beklersin." sözlerini kullandı.

Goal.com