Cenk Tosun ilk kez derbide forma giydi !

Cenk Tosun ilk kez derbide forma giydi !
Güncelleme:

Everton forması giyen Cenk Tosun, Liverpool maçıyla birlikte ilk kez bir Merseyside derbisine çıktı.

İngiltere Premier Lig’in en önemli derbilerinden biri olarak kabul edilen Everton-Liverpool maçı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Devre arasında Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk Tosun’un ilk kez bir Merseyside derbisinde forma giydiği maçın son bölümleri nefes kesti. İlk yarı rakip savunma arasında yalnız kalan Cenk Tosun, ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koydu.

Goodison Park’ta oynanan Everton-Liverpool derbisine konuk ekip Şampiyonlar Ligi’nde hafta arası Manchester City ile oynanacak maçı da düşünerek rotasyon ile çıktı. Buna rağmen ezeli rakibi karşısında daha etkili bir görüntü çizen Liverpool, yakaladığı fırsatlarda kaleci Pickford’ı geçemedi. Liverpool Menajeri Jurgen Klopp, hücumun en ucunda genç yıldız adayı Solanke’ye şans verdi. 20 yaşındaki genç forvet yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda toparlanan Everton, özellikle son 20 dakika Liverpool kalesinde büyük baskı kurdu. Cenk Tosun’un da orta saha oyuncuları ile desteklendiği hücum planında kendini bulması ile ev sahibi ekip üst üste fırsatlar yakalamaya başladı. Bu ataklardan ikisinde Cenk Tosun, gol atma şansını iyi kullanamadı. Bir topa yetişemeyen Cenk Tosun, diğer pozisyonda kafa vurmasına rağmen kaleyi bulamadı.

Vodafone Park’ta Cenk Tosun sürprizi !Vodafone Park’ta Cenk Tosun sürprizi !

 

İlk yarı yalnızları oynayan Cenk Tosun, geriden destek verilmesi halinde ne kadar etkili olabileceğini bir kez daha gösterdi. Gol atma başarısı gösteremese de çalışkanlığı ile göz dolduran Cenk Tosun, takım arkadaşlarına iki de pozisyon hazırlaması ile dikkat çekti. Cenk Tosun, ilk kez çıktığı heyecanı ve gerilimi yüksek Merseyside derbisinde 90 dakika sahada kaldı.

İki takımın da gol atma başarısı gösteremediği derbi, başladığı gibi golsüz sona erdi. Bu beraberlikle puanını 67 yapan Liverpool, üçüncü sıradaki yerini korurken, Everton 41 puanla 9. sırada yer aldı.

Skor