Kovuldu ama parasını alıyor!

Kovuldu ama parasını alıyor!
Güncelleme:

İtalyan teknik adam mukavelesi gereği bu sezon sonuna kadar Chelsea'den haftada 130 bin Pound alacak.

Roberto Di Matteo bir sene önce Chelsea'den kovuldu. Ancak İtalyan teknik adam mukavelesi gereği bu sezon sonuna kadar Chelsea'den haftada 130 bin Pound alacak.

Geçen Ekim ayında Chelsea'den kovulan Roberto Di Matteo, Abramoviç'in kovduğu yedinci hoca oldu. Diğer hocalara tazminat verip gönderen Chelsea kulübü, Di Matteo'yu bir türlü ikna edemeyince İtalyan teknik adama haftada vergisiz 130 bin Pound ödemek zorunda kalacak.

Chelsea ile FA Cup'ı kazanan fakat Turin'de kaybedilen Juventus maçından sonra Abramoviç'in isteği doğrultusunda kendisine takım bulması söylenen Di Matteo, konuyu avukatlarıyla görüştükten sonra Chelsea'ye bildirdi. Verilen kararda İtalyan hocanın 2014 senesi sonuna kadar başka bir takım çalıştırmamak şartıyla Chelsea'den haftalığının tam olarak alacağı belirtildi.

Bunun üzerine kendisine gelen tekliflere 'Hayır' demek zorunda kalan Di Matteo'ya Sunderland,ve Fulham'dan teklif gelmişti.

Bu, Chelsea kulübünün ödediği ilk tazminat değil. Paranın kendisi için hiçbir önemi olmadığı bilinen Abramoviç 2007 sezonunda kovduğu Mourinho ve ekibi için tam 18 milyon pound tazminat ödemişti.

Fanatik