İngiltere Slovakya'dan istediğini aldı

İngiltere Slovakya'dan istediğini aldı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) B Grubu'nda, Slovakya ile İngiltere 0-0 berabere kaldı.

EURO 2016 B grubunda Slovakya ile İngiltere 0-0 berabere kaldı. Bu sonucun ardından puanını 5'e yükselten İngiltere grubu 2.sırada tamamladı ve 6 puanla lider olan Galler ile birlikte üst tura çıktı.

Puanını 5'e çıkaran İngiltere grupta 2. sırada yer alarak turladı. İngiltere eğer karşılaşması kazanmış olsaydı, gruptan çıkma hesapları yapan A Milli Futbol Takımımız, 3 puanda kalacak olan Slovakya ile en iyi 4 üçüncü arasında yer alma mücadelesi verecekti. (EURO 2016'da 6 grupta üçüncü olan takımlar arasında en iyi 4 ülke bir üst tura yükselecek.)
 
İlk yarıda rakip kalede daha fazla baskı kuran ve özellikle sağ kanadı  etkili kullanan İngiltere'nin atakları Slovakya kalecisi Kozacik'e takıldı.
 
17. dakikada Henderson'un gönderdiği uzun topa hareketlenen Vardy'nin  vuruşunda meşin yuvarlak kaleciden döndü.
 
33. dakikada sağ kanatta topla buluşan Clyne pasını penaltı  noktasındaki Lallana'ya gönderdi. Lallana'nın bekletmeden vuruşunda Kozacik gole  izin vermedi. Slovakya'nın rakip kalede tehlike oluşturamadığı ilk yarı golsüz  tamamlandı.
 
53. dakikada Sturridge'in ara pasında Clyne'ın ceza sahası içi sağ  çaprazında yaptığı vuruşta kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.
 
61. dakikada Henderson sağ kanattan arka direğe ortasını yaptı, oyuna  yeni giren Alli'nin kafa vuruşunda Skrtel kale çizgisi önünden topu kornere  gönderdi.
 
İngiltere'nin kalan dakikalarda Slovakya kalesinde kurduğu yoğun baskı  golle sonuçlanmadı ve mücadele 0-0 sona erdi.
 
Bu sonuçla İngiltere puanını 5'e yükseltti ve grupta ikinci sırayı  alarak adını son 16 takım arasına yazdırdı. Puanını 4'e çıkaran Slovakya ise  grubu üçüncü sırada tamamladı ve ikinci tur için umudunu devam ettirdi.
 
Stat: Geoffroy Guichard
 
Hakemler: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso, Juan Yuste  (İspanya)
 
Slovakya: Kozacik, Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan, Pecovsky (Dk. 67  Gyömber), Kucka, Hamsik, Mak, Weiss (Dk. 78 Skriniar), Duda (Dk. 57 Svento)
 
İngiltere: Hart, Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand, Henderson, Dier,  Wilshere (Dk. 56 Rooney), Lallana (Dk. 61 Alli), Vardy, Sturridge (Dk. 76 Kane)
 
Sarı kartlar: Dk. 24 Pecovsky (Slovakya), Dk. 52 Bertrand (İngiltere)