Irkçı propagandaya büyük tepki

Irkçı propagandaya büyük tepki

İzlanda Milli Takımı'nın ırkçı propagandaya alet edilmesi tepkiyle karşılandı.

İzlanda Milli Takımı'nın, "Danimarka Partisi" tarafından ırkçı propagandaya alet edilmesi İzlanda'da tepki ile karşılandı.

Danimarka Partisi'nin Facebook sayfasında paylaştığı iki fotoğraftan birinde Fransız Milli Takımı'nın siyahi oyuncusu Paul Pogba, diğer siyahi oyuncularla gol sevincini paylaşırken, diğerinde ise İzlanda Milli Takımı oyuncusu Aron Einar Gunnarsson yer alıyor. Danimarka Partisi'nin paylaştığı fotoğrafların üst ve alt yazılarında Fransa - İzlanda ve Afrika - Avrupa yazılırken, ''Eğer Avrupa ve Danimarka'nın Afrika'nın arka bahçesi olmasını istemiyorsanız, Danimarka Partisi'nin seçimlere katılması için bizi destekleyin'' ibaresi yer aldı.

İzlanda Futbol Federasyonu, Danimarka Partisi'nin Facebook paylaşımını şiddetle kınadı. İzlanda Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada, ayrımcı güçlerin futbolda yeri olmadığını, Avrupa'daki kurumların spor dünyasında ırkçılığa karşı savaştığını belirterek, ''İzlanda Futbol Federasyonu, federasyonumuzun ırkçı Danimarka Partisi ile ilişkili gösterilmesinden rahatsızlık duymaktadır ve Facebook paylaşımının derhal kaldırılmasını talep etmektedir'' denildi.