Irkçılığa en güzel yanıt ! Yüzlerini boyadılar...

Irkçılığa en güzel yanıt ! Yüzlerini boyadılar...

Deinster takımı, iki futbolcusuna yapılan ırkçı saldırıyı böyle protesto etti.

Almanya'nın bölgesel futbol kulüplerinden Deinster, takımda yer alan tüm oyuncularını fotoğraf işleme programıyla siyaha boyayarak Sudanlı 2 futbolcusuna yapılan ırkçı saldırıya tepki gösterdi.

 Almanya'nın bölgesel futbol kulüplerinden Deinster, iki futbolcusuna yapılan ırkçı saldırıyı farklı bir yöntemle protesto etti.
 
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yer alan hesabından fotoğraf yayımlayan Deinster Kulübü, takımda yer alan tüm oyuncuları fotoğraf işleme programıyla siyaha boyadı. 
 
Fotoğrafın altına yapılan açıklamada, takımın kadrosunda yer alan Sudanlı mülteci iki futbolcu Emad ile Amar'ın ırkçı saldırıya uğradıkları belirtilerek, "Mültecilere uygulanan şiddet, içler acısı. Emad ve Amar, siz de herkes gibi bizden birisiniz ve sizinle olmaktan çok mutluyuz." ifadelerine yer verildi.
 
Yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan takımın teknik direktörü Soenke Kreibich, iki futbolcunun kasabadaki Paskalya Bayramı sırasında sözlü ve fiziksel tacize uğradığını, Emar'a ise daha sonra fiziksel şiddet uygulandığını belirtti.
 
Kreibich, kulübün söz konusu fotoğrafı yayımlayarak bu tür olaylara karşı tavrını ve takımın birliğini sergilemeyi amaçladığını da söyledi.