Beklenen oldu! Costa..

Beklenen oldu! Costa..
Güncelleme:

Bosque, Diego Costa'yı ilk kez aday kadroya çağırdı..

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, çifte vatandaş olan Atletico Madridli Diego Costa'yı ilk kez aday kadroya çağırdı.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, Ekvator Ginesi ve Güney Afrika ile oynanacak hazırlık maçları aday kadrosunu açıkladı.

Aday kadroda, çifte vatandaş olan Atletico Madridli Diego Costa ilk kez yer aldı. Hem Brezilya hem İspanya vatandaşı olan ve bu yıl içinde Brezilya Milli Takımı'nın oynadığı iki dostluk maçının kadrosunda yer alan Diego Costa, polemiklere yol açan İspanya Milli Takımı tercihinden sonra ilk kez aday kadroya çağrıldı.

Del Bosque yaptığı açıklamada, ''Doğallık içinde hareket ettik. Diego'nun kadroya çağırılması kurallar içinde ve onun tercihi doğrultusunda oldu. İspanya'da oynamak istiyordu. Diego iyi bir döneminde ve milli takımın bir parçası. Bu zamana kadar milli takıma çağırılan her futbolcu gibi Diego Costa da sorunsuz bir şekilde uyum sağlayacak" dedi.

Barcelona'nın ve İspanya Milli Takımı'nın yıldızı Xavi Hernandez kadroya alınmadı. Del Bosque, Hernandez için "milli takım ile tamamen bütünleşmiş bir futbolcudur'' açıklamasını yaptı. Teknik direktör Bosque, yıldız futbolcuyla konuşup, bu kez kadroya gelmemesine karar verdiklerini söyledi.

İspanya Milli Takımı'nda, sakatlıklarından dolayı bir süre uzak kalan Xabi Alonso (Real Madrid) ve Javi Martinez (Bayern Münih) de tekrardan kadroya çağırıldı.

İspanya'nın, Ekvator Ginesi ve Güney Afrika ile yapacağı maçlar 16 ve 19 Kasım tarihlerinde oynanacak.