Cedric Bakambu La Liga'yı sallıyor

Cedric Bakambu La Liga'yı sallıyor
Güncelleme:

La Liga ekiplerinden Villarreal'de forma giyen Cedric Bakambu, son haftalardaki performansıyla dikkat çekiyor.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'de forma giyen Cedric Bakambu, son haftalarda sergilediği performansla dikkati çekiyor.

Bursaspor'da bir sezon top koşturduktan sonra Ağustos 2015'te yaklaşık 7 milyon avro bonservis bedeli karşılığında sarı-mavililere transfer olan Demokratik Kongo Cumhuriyetli oyuncu, son 5 resmi maçta 6 gole imza atarak adından söz ettirdi.

Villarreal'in sahasında Sporting Gijon'u 3-1 yendiği maçta 2 kez fileleri havalandırarak takımının üst üste 3. galibiyetini almasında başrol oynayan Bakambu, ligdeki gol sayısını ise 10'a çıkardı.

Sakatlığı nedeniyle La Liga'nın ilk 6 haftasında forma giyemeyen Bakambu, İspanya Kral Kupası'nda ise 1 gole imza attı. 26 yaşındaki futbolcu, Toledo'yu 3-0 yendikleri son 32 turu ilk maçında takımının 2. golünü kaydetti.

Takımının en golcüsü

Fransa'nın alt yaş kategorilerinde forma giymesinin ardından A Milli Takım tercihini Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden yana kullanan Bakambu, bu sezon Villarreal'in en skorer oyuncusu konumunda bulunuyor.

Tüm kulvarlarda 11 gol kaydeden Bakambu'yu, iki İtalyan oyuncu takip ediyor. Roberto Soriano, bu sezon 9'u ligde olmak üzere 10 kez fileleri havalandırırken, Nicola Sansone ise tüm organizasyonlarda 8 gole imza attı.

Sochaux'da parladı

Fransa İkinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Sochaux formasıyla 2010-2014 yıllarında 21 gole imza atan Bakambu, bu performansıyla birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti.

Bursaspor'un 2014-2015 sezonu yaz transfer döneminin son gününde 1,8 milyon avroya kadrosuna kattığı 26 yaşındaki oyuncu, yeşil-beyazlı formayla çıktığı 39 resmi maçta 21 gol kaydetti.

Avrupa Ligi'nde geçen sezonun en golcü ikinci oyuncusu

Bakambu, Villarreal ile yarı final oynama başarısı gösterdiği 2015-2016'da UEFA Avrupa Ligi'nin en çok gol atan ikinci oyuncusu oldu.

Geçen sezon Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda 13 karşılaşmada görev alan Bakambu, 9 gol attı. Demokratik Kongo Cumhuriyetli futbolcu, 4 maçta 2'şer, bir müsabakada ise bir kez fileleri havalandırdı.

Avrupa Ligi'nde 2015-2016'da en fazla gol atan oyuncular sıralamasında Athletic Bilbao'nun deneyimli oyuncusu Aritz Aduriz'in (10) ardından ikinci sırada yer alan Bakambu, bu sezon ise aynı başarıyı yakalayamadı. Forvet oyuncusu, lige son 32 turunda veda eden Villarreal formasıyla sahaya çıktığı 7 maçta da gol atamadı.

Bakambu, İspanyol ekibi Atletico Madrid'de forma giyen Antoine Griezmann ve Olympique Lyonlu Alexandre Lacazette'nin yer aldığı Fransa 19 Yaş Altı Milli Takımı ile 2010'daki Avrupa Şampiyonası'nda kupa kazanma başarısı gösterdi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı ile 2015'ten bu yana 12 maça çıkan Bakambu, 3 kez fileleri havalandırdı. Bakambu, bu gollerin tümünü 2017 Afrika Uluslar Kupası eleme maçlarında kaydetti.