Sevilla 2 - 4 Barcelona

Sevilla 2 - 4 Barcelona
Güncelleme:

La Liga'nın 25. haftasında Barcelona iki kez geriye düştüğü maçta deplasmanda Sevilla'yı Messi (3) ve Suarez'in golleriyle 4-2 mağlup etti.

La Liga'da lider Barcelona, 25. hafta mücadelesinde Sevilla'ya konuk oldu. Ev sahibi ekip 22. dakikada Jesus Navas'ın golüyle 1-0 öne geçti.

3 dakika sonra sahneye çıkan Messi durumu 1-1'e getirirken, 42'de Mercado takımı Sevilla'yı devreye 2-1 önde götürdü. İkinci yarıda deyim yerindeyse sazı eline alan Messi, 67 ve 85. dakikalarda attığı gollerle Barcelona'yı 3-2 öne geçirdi.

90+4'te Messi bu kez asisti yaptı, Suarez son sözü söyledi ve Barcelona maçtan 4-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla Barcelona puanını 57'ye yükseltirken, Sevilla ise 37 puanda kaldı.

"BU GALİBİYET LİGİ BİTİRMİYOR"
Messi maçın ardından yaptığı açıklamada, "Kazanmak her seferinde daha zor. Buradan iyi bir sonuçla ayrılıyoruz. Bu deplasmanın zorlu olduğunu biliyoruz ama üstesinden gelmeyi bildik. Bu galibiyet ligi bitirmiyor ama çok önemli" diye konuştu.

"MADRID'E KAZANMAYA GİTMELİYİZ"
Messi, Kral Kupası yarı finalinde 1-1 sona eren ilk maçın rövanşında 27 Şubat'ta Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e karşı oynayacakları maç için ise "Madrid'e kazanmaya gitmeliyiz. Çok zor bir deplasman olduğunu biliyoruz ama kazanacağımıza inanıyoruz. Tüm kupaları kazanmak için her şeyi yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

31 yaşındaki Arjantinli futbolcu, kariyerindeki 50. hat-tricki yaparken, gol krallığı yarışında ilk sırada olduğu La Liga'da gol sayısını da 25'e çıkardı. Messi ayrıca kariyerinde en çok gol attığı takım olan Sevilla'ya karşı oynadığı toplam 35 maçta (28'i La Liga'da) 36 gol attı.