İspanya’yı 4-1 karate milli takımı katada dünya şampiyonu oldu

İspanya’yı 4-1 karate milli takımı katada dünya şampiyonu oldu

İspanya’nın Guadalajara şehrinde sona eren 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye; 2 altın, 4 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 14 madalya kazandı.

İspanya’nın Guadalajara şehrinde sona eren 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye; 2 altın, 4 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 14 madalya kazandı.

Milli karatecilerimiz İspanya’dan toplam 14 madalya ile dönüyor. İspanya’nın Guadalajara şehrinde bugün sona eren 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nın son gününde Lütfullah Teber, Fatih Sadullah Selman ve Yavuz Selim Oruç’tan kurulu erkek kata milli takımımız finale kaldı.

Finalde evsahibi İspanya’yı 4-1 yenen Türkiye, bir ilki gerçekleştirerek katada dünya şampıyonu oldu.

KATACILARIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU

Millilerimiz Çin’i 5-0, Mısır’ı 3-2, Almanya’yı 4-1 ve Rusya’yı da 3-2 yenerek, dünya şampiyonluğu müsabakası yapmaya hak kazandı. Finalde İspanya ile karşılaşan milliler, 4-1 kazanrak dünya şampiyonu oldu.

Hazel Kıratlı, Deniz Atak ve İpek Şahin’den kuulu bayan kata takımımız ise Meksika’yı 5-0 yenmesine rağmen, İtalya’ya 4-1 yenilerek elendi.

ANIL DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Ümit erkek kumite 70 kiloda Anıl Korkmaz, Slovak rakibini 8-0, Tunuslu’yu 6-0 ve Mısırlı rakibini 6-1 yendi. İspanyol’a 7-0 kaybeden Anıl, İranlı’yı 6-2 yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Ümit erkekler 63 kiloda Ömer Faruk Hayta, Andoralı rakibini 11-1, İranlı’yı 4-1 yendi, grup finalinde Danimarkalı rakibine 2-0 yenildi. Ömer, üçüncülük maçında Hırvat rakibine 4-1 yenilerek bronz madalyadan oldu.

+70 kiloda Tunahan Kuzucu, Meksikalı’yı 3-1 ve Ukraynalı rakibini 1- 0 yendi, Mısırlı’ya 7-0 yenildi ve elendi.
Ümit bayanlar kumitede 54 kiloda Aslıhan Aygüneş, Mısırlı rakibine 1-0 yenildi ve elendi.

+54 kiloda Kübranur Büyüktanzim, Mısırlı rakibini 4-3 ve Çek’i 8-2 yendi, Tunuslu rakibine 3-0 yenildi ve elendi.

TOPLAM 14 MADALYA

İspanya’nın Guadalajara şehrinde sona eren 8. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası’nda Türkiye toplam 14 madalya kazandı. Madalya tablomuz şöyle:

1 altın: Erman Eltemur
5 gümüş: Doğan Ateş, Emre Vefa Göktaş, Mustafa Yıldız, Hümeyra Beyza Ünlüsoy ve erkek kata milli takımı.
8 bronz: Alperen Fatih İniş, Deniz Atak, Furkan Kaya, Tolga Macar, Umay Tokcan, Aylin Yılmaz, Merve Çoban, Anıl Korkmaz.
CİHAN

Cihan