İşte Vida'nın Beşiktaş'a maliyeti !

İşte Vida'nın Beşiktaş'a maliyeti !
Güncelleme:

Beşiktaş'ın devre arasında kadrosuna katacağı Hırvat yıldız Domagoj Vida'nın siyah beyazlı kulübe 3.5 yıllık toplam maliyeti 10.1 milyon Euro olacak.

Beşiktaş'ın devre arasında renklerine bağlamak için her konuda anlaşmaya vardığı Domagoj Vida ile yapılan sözleşmenin detayları ortaya çıktı.

31 Aralık itibarı ile kulübü Dinamo Kiev ile sözleşmesi sona erecek olan Hırvat stoperin Beşiktaş ile 3.5 senelik anlaşma yaptığı öğrenildi. 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu Ocak ayından itibaren Mayıs sonuna kadar yarım sezon için 1 milyon 100 bin euro alacak. Vida, önümüzdeki sezon için 2.2 milyon euro, daha sonraki iki sezon için de 2.3'er milyon euro garanti para alacak.

Hırvat yıldız, 3.5 sene boyunca ayrıca Beşiktaş'tan maç başına da 5 bin euro para kazanacak. Beşiktaş ile oyuncunun menajeri arasında yapılan bu sözleşme gereği toplam 7.9 milyon euro garanti paranın (37 milyon TL) dışında, her sezon ortalama 40 maç oynaması durumunda 700 bin euro (yaklaşık 3 milyon TL) daha kazanacak. Vida'nın bu kazancına, imza parası olarak talep ettiği 1.5 milyon euro (7 milyon TL) da eklendiğinde; Hırvat stoperin Beşiktaş'a 3.5 senelik toplam maliyeti yaklaşık 47 milyon TL olacak.

Fotomaç Gazetesi ise Beşiktaşlı yönetici Umut Güner ile Vida'nın menajeri Cjvetkovic arasında yapıldığı iddia yazışma belgesini yayınladı. 

Takvim