Roma, Milan'ı devirdi

Roma, Milan'ı devirdi
Güncelleme:

Başakşehir'in UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Roma evinde Milan'ı 2-1'lik skorla mağlup etti. Roma'da milli futbolcumuz Mert Çetin, ilk kez resmi maçta forma giyerken, Milan'da Hakan Çalhanoğlu 90 dakika forma giydi.

Serie A'nın 9. haftasında Roma, konuk ettiği Milan'ı 2-1 yendi. Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan müsabakaya, iki takım da dengeli ve kontrollü hücumlarla başladı.

dakikada Roma'da Mancini'nin kullandığı köşe vuruşunda arka direkte müsait durumdaki Edin Dzeko, topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıya Milan, daha baskılı başladı ve 55. dakikada Theo Hernandez'in golüyle skoru eşitledi: 1-1.

Roma'dan bu gole yanıt gecikmezken, Nicolo Zaniolo, ev sahibi takımı bir kez daha öne geçirdi: 2-1.

HAKAN GOLÜ BULAMADI
Müsabakanın son bölümünde Milan, Hakan Çalhanoğlu ile bulduğu iki pozisyonda golü bulamayınca Roma, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Puanını 16'ya yükselten sarı-kırmızılı takım, 5. sırada yer aldı. Sezona kötü giriş yapan Milan ise bu sezonki 5. yenilgisini aldı.

MERT ÇETİN İLK KEZ OYNADI
Milan kadrosunda bulunan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, müsabakaya ilk 11'de başlarken, 73. dakikada yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Roma'da yer alan milli futbolculardan Cengiz Ünder sakatlığı sebebiyle maç kadrosuna alınmazken, Mert Çetin ise maça 77. dakikada Spinazzola'nın yerine oyuna dahil olarak bu sezon Serie A'da ilk kez resmi bir maçta Roma forması giymiş oldu. Mert Çetin, 83. dakikada Hernandez'e yaptığı faul sebebiyle maçın hakeminden sarı kart da gördü.

TOTTI TRİBÜNDE
Karşılaşmayı, Roma Kulübü'nden olaylı şekilde ayrılan takımın efsane oyuncusu Francesco Totti de izledi. Totti'nin, bu ayrılıktan sonra ilk kez Olimpiyat Stadı'na gelmesi dikkati çekti.

MONCHENGLADBACH'DAN GOL YAĞMURU
Başakşehir'in bir diğer rakibi Borussia Mönchengladbach ise Eintracht Frankfurt'u gol yağmuruna tuttu.

Siyah beyazlı ekip mücadeleden 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Mönchengladbach'a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Marcus Thuram, 45+2. dakikada Oscar Wendt, 75. dakikada Nico Elvedi ve 85. dakikada Denis Zakaria kaydetti.
Frankfurt'un gollerini ise 59. dakikada Danny Costa ve 79. dakikada Martin Hinteregger kaydetti.

WOLFSBERGER SİNAN'A TAKILDI
Avusturya ekibi Wolsberger ise Admira Wacker ile 2-2 berabere kaldı. 39'uncu dakikada Sinan Bakış'ın golüyle geriye düşerken, 63'üncü ve 70'inci dakikada Manfred Golffner ile öne geçi. 90+2'nci dakikada Sinan Bakış'ın golüyle maç eşitlikle sonuçlandı.