Roma'dan tarihi rekor

Roma'dan tarihi rekor
Güncelleme:

Udinese'yi yenerek 9'da 9 yapan AS Roma'dan tarihi rekor geldi.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 9. hafta maçları  tamamlanırken, ligde AS Roma fırtınası esmeye devam ediyor.

Lige çok iyi bir başlangıç yaparak oynadığı bütün maçları kazanan AS  Roma, Totti ve Gervinho gibi yıldız oyuncularından yoksun çıktığı Udinese  deplasmanında, 10 kişi kalsa da karşılaşmayı Bradley'nin golüyle 1-0 kazanarak  9'da 9 yaptı ve 27 puanla zirvede yer aldı. Roma, bu galibiyetle 9'uncu maçında  9'uncu galibiyetini alarak en iyi lig başlangıcını yaptı ve kulüp rekorunu kırdı.

Lider AS Roma'nın en yakın takipçisi Napoli de konuk ettiği Torino'yu  iki penaltı golüyle yenerek, AS Roma ile arasındaki 5 puanlık farkın açılmasını  engelledi.

AS Roma'nın bir diğer önemli takipçisi ve Galatasaray'ın Avrupa  Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Juventus ise evinde Genoa'yı 2 golle yenerek,  zirveden kopmamış oldu.

Ligde 4. haftadan bu yana galip gelemeyen FC Inter de evinde Hellas  Verona'yı 6 golün atıldığı maçta 4-2 yenerek, hem kötü gidişe dur dedi hem de  zirveye yaklaştı.

Puan tablosunda 5. sırada bulunan Fiorentina da Chievo Verona  deplamasmanından 3 puanla dönerek, zirve takibini sürdürdü.

Sezona istediği bir giriş yapamayan AC Milan ise konuk olduğu Parma'ya  karşı 2-0 geriye düştükten sonra beraberliği yakalasa da son dakikada gelen gole  engel olamayınca sahadan boynu bükük ayrıldı.

Ligde bu hafta sonu alınan sonuçlar ve oluşan puan durumu şu şekide:

Sampdoria-Atalanta: 1-0

FC Inter-Hellas Verona: 4-2

Napoli-Torino: 2-0

Bologna-Livorno: 1-0

Catania-Sassuolo: 0-0

 Chievo Verona-Fiorentina: 1-2

 Juventus-Genoa: 2-0

Parma-AC Milan: 3-2

Udinese-AS Roma: 0-1

Lazio-Cagliari: 2-0

 
Gol krallığı

Gol krallağı yarışındaki durum 9. haftadan sonra şöyle oluştu:

 1- Giuseppe Rossi (Fiorentina): 8 gol

 2- Alessio Cerci (Torino), Rodrigo Palacio (FC Inter): 6 gol

3- Marek Hamsik, Gonzalo Higuain (Napoli), Jorquino (Hellas Verona),  Marco Parolo (Parma), Carlos Tevez (Juventus): 5 gol