Atalanta-Juventus maçında spikere saldırı !

Atalanta-Juventus maçında spikere saldırı !
Güncelleme:

Juventus'un Atalanta ile arasında oynanan maçta konuk Juventus'un resmi televizyon kanalında çalışan spiker Enrico Zambruno saldırıya uğradı.

İtalya Seri A’da dün oynanan ve 2-2 berabere biten Atalanta-Juventus maçında talihsiz bir olay yaşandı. Juventus’un resmi televizyon kanalı JTV’de çalışan Enrico Zambruno, mücadelenin 89. dakikasında gelen Atalanta golünün ardından ev sahibi takımın bir taraftarı saldırısına uğradı. Oldukça çekişmeli geçen ve son dakikaları nefes kesen maçta bir puanı Freuler’in golüyle kurtaran Atalantalı taraftar, hırslarını alamayarak spiker Enrico Zambruno’ya saldırdı. Holiganın Enrico Zambruno’yu defalarca darp ettiği ve agresif bir şekilde bağırdığı belirtildi.

Saldırı nedeniyle maçın kalan bölümünü anlatamayan İtalyan spiker, JTV izleyicilerine golün gelişimini de sunamadı. Bunun üzerine izleyicilerinden özür dileyen Enrico Zambruno, başına gelen olayı da televizyondan paylaşarak neden golü düzgün bir şekilde anlatamadığını izah etti.

TÜRKİYE’DEKİ OLAYLAR AKILLARA GELDİ

Bu saldırı ülkemizde de sıklıkla rastladığımız muhabirlere saldırı olaylarını akıllara getirdi. 17 Kasım 2014 tarihinde Kazakistan ile oynanan milli maçın ardından korumalar gazetecilere saldırmıştı. Kendisine küfür edildiği için maç öncesi sahayı terk eden Volkan Demirel, stadyumdan çıkarken gazetecilerin işlerini yapmaları engellenmeye çalışılmıştı. Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile stattan ayrılırken, yanlarında bulunan güvenlik görevlileri, görüntü almaya çalışan basın mensuplarını engellemeye çalışmıştı. Yaşanan arbede sonrası güvenlik görevlileri basın mensuplarına saldırmıştı. Güvenlik görevlilerine müdahale eden polis, olayın daha fazla büyümesini önlemişti.