Konyaspor'dan Cüneyt Çakır'a tepki

Konyaspor'dan Cüneyt Çakır'a tepki
Güncelleme:

Kulübü Başkan Yardımcısı Ahmet Baydar, Sivasspor ile deplasmanda yaptıkları maçın hakemi Cüneyt Çakır'a, verdiği kararlar nedeniyle tepki gösterdi.

Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar, Süper Lig'de Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda yaptıkları maçın hakemi Cüneyt Çakır'a, verdiği kararlar nedeniyle tepki gösterdi.
 
Baydar, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, ligin ilk  maçından bugüne sayısız kez sonucu direkt etkileyen kararlar nedeniyle puan  kayıpları yaşadıklarını ileri sürdü.

Demir Grup Sivasspor ile yaptıkları maçta hakem Cüneyt Çakır'ın,  aleyhlerine verdiği penaltı kararına değinen Baydar, şunları kaydetti:
 
"Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın, 1-0 öndeyken aleyhimize verdiği penaltı,'neden çalındığı belli olmayan düdükler kategorisinde' dünya futbol tarihinde ilk sıralarda yer almaya namzet bir karar olmuştur. Meseleyi sadece bir hakem hatası olarak ele alırsak, hakemlerin hata yapmalarını normalleştirir, hatta teşvik ederiz. Bir takımın kaderini değiştiren ve sonucu etkileyen böylesi  kararların mutlaka bir karşılığının olması gerekmektedir. Sayın Çakır'ın  özellikle yurt dışında çıktığı karşılaşmaları yakından takip eden ve  başarılarıyla bir Türk olarak gurur duyan camiamız var. Ancak bugün bu camia  kendisinden samimi bir özür beklemektedir. Futbolcularımızın emekleri, yağmur,  kar, kış demeden Sivas'a kadar giden taraftarlarımızın futbol sevgisinin  karşılığı, bu kararın müsebbiplerinin birkaç maç sahalardan men edilmesiyle  geçiştirilmemelidir.  Deniz Çoban örneği ortadadır. Cüneyt Çakır'ın böylesine  büyük bir haksızlığın ardından en azından özür dileme erdemliliğini göstermesi,  hakemlik müessesesinin de kalibresini yükseltecektir."
 Ahmet Baydar, sezon başından bu yana neredeyse her maçta canlarının  yandığını kaydederek, "Ortada büyük bir emek ve futbolcularımızın, teknik  heyetimizin alın teri var. Emeğe, hakka, hukuka saygının tecelli etmesini ümit  ediyor, Cüneyt Çakır hocamızın camiamızdan samimi bir şekilde özür dilemesini  bekliyoruz." ifadelerini kullandı.