Manisa takımları kahrediyor

Manisa takımları kahrediyor

Manisa'nın profesyonel liglerde mücadele eden futbol takımları, son haftalarda aldıkları başarısız sonuçlarla sevenlerini kahrediyor.

Spor Toto Süper Lig’de Akhisar Belediyespor, Spor Toto 2. Lig’de Manisaspor, Spor Toto 3. Lig’de Turgutluspor ve Manisa Büyükşehir Belediyespor, büyük umutlarla başladıkları sezonda sona yaklaştıkça camialarını hayal kırıklığına uğratıyor. Ege’nin Süper Lig’deki tek temsilcisi Akhisar Belediyespor, ilk yarıdaki müthiş çıkışıyla taraftarlarına Avrupa hayalleri yaşatırken, son 7 maçta galibiyet yüzü görmedi ve art arda kaybettiği puanlarla 8’inci sıraya kadar gerileyip UEFA rotasından çıktı.

İkinci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Manisaspor ise futbol tarihine geçecek performans düşüklüğüne imza attı. Grup’ta 19’u üst üste olmak üzere tam 24 hafta liderlik koltuğunda oturan, 6 hafta öncesine kadar en yakın takipçisi Kocaeli Birlikspor’un 11 puan önünde dolu dizgin PTT 1’inci Ligi’ne koşan siyah beyazlı ekip, bir anda paraşütsüz inişe geçti. Tek galibiyet dahi alamadığı son 6 maçta 12 puan kaybeden Manisaspor, 10 puanlık avantajı kaybetti ve koltuğu Kocaeli temsilcisine kaptırıp 2’nci sıraya indi. Manisaspor son 3 maçı kayıpsız geçip, rakibinin takılmasını bekleyecek.

Sevenlerini mutsuz eden bir başka Manisa takımı ise 3’üncü Ligi 1’inci Grup’ta yer alan Turgutluspor oldu.. Ege futbolunun bu önemli temsilcisi geçtiğimiz sezon 2’nci Lig’den düşerken, bu sezon da 3’üncü Lig’den düşmenin eşiğine geldi. Son 5 maçta sıfır çekerek 17’nci sıraya kadar gerileyen kırmızı siyahlı ekibin kaderi kalan üç haftada belli olacak. Profesyonel lige bu sezon çıkan ve Üçüncü Ligi 2’nci Grup’ta mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor ise geniş imkanlarına ve güçlü kadrosuna rağmen beklentilerin çok uzağında kaldı. Son 6 haftada yalnızca 1 puan alabilen yeşil beyazlı takım, düşme hattının sınırına indi.