Mario Gomez'den kötü rekor !

Mario Gomez'den kötü rekor !

Almanya Bundesliga'nın 7. hafta maçında ligin sürpriz takımlarından RasenBallsport Leipzig'i konuk eden Wolfsburg, Forsberg'in golüyle 1-0 mağlup oldu ve ligin dibine doğru yol almaya devam etti.

Mario Gomez ise bu haftayı da boş geçti ve kariyerinde ilk kez üst üste 8 hafta lig maçlarında golden uzak kaldı.

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de attığı 26 golle Beşiktaş'ın şampiyonluğunda en büyük pay sahiplerinden olan ve gol kralı olan Mario Gomez, Wolfsburg kariyerine kabus gibi başladı.

Yeni takımıyla 6. maçına çıkan Alman santrafor, yine Wolfsburg formasıyla gol sevinci yaşayamazken, Wolfsburg'un galibiyet hasreti de 6 haftaya çıktı. Lige Augsburg galibiyetiyle başlayan Dieter Hecking'in ekibi, sonraki 6 karşılaşmada 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.
 
En kötü serisi
 
Beşiktaş'ta forma giydiği son iki lig maçında da gol atamayan Gomez, böylelikle kariyerinde ilk kez üst üste 8 hafta lig maçlarında golden uzak kaldı. Deneyimli golcünün forma giydiği 6 maçta sadece 2 gol atabilen Wolfsburg ise şu anda ligin en az gol atan 2. takımı konumunda.

Maç boyunca hakimiyeti elden bırakmayan konuk ekip RasenBallsport  Leipzig, 17. dakikada kazanılan penaltı vuruşunda Emil Forsberg ile öne geçme fırsatını değerlendiremedi. İlk yarının 0-0 sona ermesinin ardından Leipzig baskısını iyice arttırdı ve 71. dakikada Forsberg ceza sahanın dışından uzak köşeye çok şık bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi, maçın da skorunu belirledi.

RasenBallsport Leipzig bu galibiyetle beraber puanını 15'e yükseltti ve lider Bayern Münih ile olan puan farkını 2'ye indirdi. Wolfsburg ise 6 puanda kaldı ve küme düşme hattının sadece 2 puan üzerinde yer aldı.