Mbappe için gelen 110 milyon Euro teklifi reddettiler

Mbappe için gelen 110 milyon Euro teklifi reddettiler

Monaco, yeni ‘Henry’si Kylian Mbappe’den kolay vazgeçmeyi düşünmüyor.

Fransız ekibi, 34 maçta attığı 21 gol ve inanılmaz yeteneğiyle Real Madrid ve City’nin başını döndüren başarılı orta saha için gelen 110 milyon Euro’luk teklifi reddetti.

2 sene öncesine kadar Fransız ekibi Monaco’nun altyapısında forma giyen genç yetenek Kylian Mbappe’ye bugün neredeyse paha biçilemiyor. Geçen sezon profesyonel kontrat imzalayan ve özellikle Fransa U-19 Milli Takımı’nda 8 maçta 7 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çeken 18’lik genç yetenek, kendinden beklenen kariyer patlamasına bu sezon imza atarak dev kulüplerin gözdesi haline geldi.

Değerini yüzde 2 bin 200 katladı

Ligue 1’de lider olan, Devler Ligi’nde de Manchester City’yi eleyerek adını çeyrek finale yazdıran Monaco’nun en etkili ismi olan Mbappe, 34 maçta 21 gol kaydederek Thierry Henry’nin o yaşta kırdığı rekoru tarihe gömdü. İspanyol gazetesi AS, başarısının karşılığını Fransa Milli Takımı’na seçilerek alan Mbappe ile Real Madrid ve Manchester City’nin yakından ilgilendiğini yazdı.

Haberde ayrıca City’nin Monaco’ya 110 milyon Euro (430 milyon Lira) teklif ettiği ancak Fransız kulübünün kabul etmediği öne sürüldü. 2015’te piyasa değeri sadece 50 bin Euro olan Mbappe, iki yılda ederini tam 2 bin 200 katı artırmayı başardı. Monaco, gelen astronomik teklifi kabul etseydi, Mbappe, Pogba’dan sonra dünyanın en pahalı futbolcusu olacaktı.