MHK'nın yeni patronu Namoğlu !

MHK'nın yeni patronu Namoğlu !

Futboldaki FETÖ soruşturması kapsamında istifası alınan kurullardan MHK'nın başkan ve üyeleri gönderildi. MHK'nin yeni başkanı Yusuf Namoğlu oldu.

Futbol Federasyonu tarafından istifaları kabul edilen 10 kuruldan ilk revizyon Merkez Hakem Kurulu’nda gerçekleşti. Kurulun yeni başkanı daha önce iki kez görev yapan Yusuf Namoğlu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından önceki gün istifaları alınan 10 kurul arasında ilk revizyon Merkez Hakem Kurulu’nda gerçekleşti. İstifasını veren kurul başkanları ile dün federasyonun Riva tesislerinde bir araya gelen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Başkan Vekili Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu yaptıkları değerlendirmenin ardından MHK’de değişime gitti. Kuddusi Müftüoğlu başkanlığndaki kurul üyelerini değiştiren Türkiye Futbol Federasyonu ilk atamayı da daha önce bu görevi iki defa üstlenen Yusuf Namoğlu’na verdi. Namoğlu MHK’sinde yer alacak isimlerin en geç yarın açıklanacağı öğrenildi. Dünkü zirvenin ardından en az üç kurulda daha benzer değişime gidileceği ve yeni atamaların bu hafta içerisinde netleşeceği ifade edildi.
 
Soruşturma sürüyor
 
15 Temmuz başarısız darbe girişiminden sonra devletin tüm birimlerinde başlatılan güvenlik soruşturmasının TFF kanadının kısa sürede tamamlanacağı kaydedildi. Federasyonun icracı organları olarak görülen bu kurullarında MİT tarafından gelecek bilgilerin hassasiyetle değerlendirildiği belirtildi. Söz konusu operasyonların liglerin planlandığı tarihlerde başlamasına engel olmayacağı, futbol faaliyetlerinin de bu doğrultuda aksamasının söz konusu olmadığı vurgulandı.
 
Bu arada Merkez Hakem Kurulu tarafından daha önce Süper Lig ve PTT 1. Lig hakemleri için yapılacağı duyurulan sezon öncesi seminer planlandığı gibi gerçekleştirilecek.