Milli Okçu Burcu Dağ, Altın Madalya İle Yurda Döndü

Milli Okçu Burcu Dağ, Altın Madalya İle Yurda Döndü

Tayland'ın Başkenti Bangkok'ta yapılan Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda Milli sporcu Burcu Dağ ve ekibi, makaralı yay yarışmalarında altın madalya kazanarak yurda döndü. Engelli okçular, Tayland’lı turistler tarafından Atatürk Havalimanı’

- Tayland'ın Başkenti Bangkok'ta yapılan Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda Milli sporcu Burcu Dağ ve ekibi, makaralı yay yarışmalarında altın madalya kazanarak yurda döndü. Engelli okçular, Tayland’lı turistler tarafından Atatürk Havalimanı’nda ilgiyle karşılandı.

Tayland'ın Bangkok şehrinde 1-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atıldı. Bedensel Engelliler Okçuluk kategorisinde Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan'dan oluşan takım makaralı yay kategorisinde 153 olan dünya rekorunu 154 ile kırarak şampiyon oldu. Dünya rekorunun ardından Milli takım ve ekibi yurda döndü. Türk Hava Yoları’nın tarifeli seferiyle akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Milli sporcular, aileleri tarafından Atatürk Havaliamanı’nda çiçeklerle karşılandı. Ellerinde dövizlerle gelen yakınları ise sporculara sarılarak başarılarını kutladı. Görülen ilgi ise yolcular tarafından ilgiyle izlendi. Taylandlı bir turist ise Milli sporcu Burcu Dağ ile birlikte fotoğraf çektirdi.

“BAYRAĞIMIZI İKİ DEFA GÖNDERE ÇEKTİK”

Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Burcu Dağ, Türk bayrağını iki defa göndere çektirdiği için, çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye’yi çok özlediğini ifade eden Dağ, “İlk olarak bireysel altın madalyayı, sonra arkadaşımla birlikte çok güzel bir ekip olduk ve mix takımda hem dünya rekorunu kırdık hem de bir altın madalya daha ülkemize getirdik. İkimiz de çok onurlu ve mutluyuz. İki defa İstiklal marşını dünyaya dinlettiğimiz, iki defa bayrağımızı göndere çektirdiğimiz için çok mutluyuz. Tekrar vatanımıza hediye ediyoruz. Bize imkan verildiği zaman başaramayacağımız hiçbir şeyin olmadığını bir kere daha arkadaşımızla gösterdik. İstanbul Okçuluk Kulübü’nde başladık, Milli Takımı’la devam ettik. Bangkok’ta şampiyon olduk” dedi.

Burcu Dağ'ın bireysel makaralı yay mücadelesinde de birinci olduğu şampiyonada, karma yarışlarda 17 ülke yer aldı.

İHA