''Eğer iddiamız devam ediyorsa...''

''Eğer iddiamız devam ediyorsa...''

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Hollanda maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Konya'da 3-0 kazandığımız Hollanda maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Oyuncularımı tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Müthiş bir atmosfer. Konya milli maçı oynamayı hak etti. Biz iddiamız sürdüğü sürece hiçbir zaman kaybetmiş değiliz. Kaybetmeden bırakmak da bizim karakterimiz değil. Ama olaya şöyle bakmak lazım. Bugün Perşembe'den, Letonya maçından kötü müydük? Değildik. Olaya bir bütün olarak bakmak lazım. Bir taktik savaşı gibi geçti. Oyuncularımız istediğimiz gibi yönlendirdi. Nasıl çalıştıysak fazlasını da yaptık."

"Eğer iddiamız devam ediyorsa kazanmak için her şeyi yaparız"

"Hollanda ile oynuyorsunuz, kolay bir şey değil. Bizim karakterimiz bu. Eğer iddiamız devam ediyorsa, burada biz kabullenmeyiz ve kazanmak için her şeyi yaparız. Ülkemizin birliğe ihtiyacı var. Herkes bunun sevincini yaşasın. Hollanda'daki 1 puanın önemine dikkat çekmek lazım. Kaybetseydik bize kalan 2 maçta 4 puan yetmezdi, ama şu an ikili averjla yetiyor. Biz play-off'a kalmak istiyoruz, onu da inşallah başaracağız."

Fatih Terim'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Hollanda karşısında alınan 3-0'lık galibiyete ilişkin, "Hollanda galibiyetini hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve geride kalan yakınlarına adıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

Fatih Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının ve kendisinin Avrupa Şampiyonası'na katılmak için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını söyledi. Şu an sıralamada daha üstte olmayı istediklerini ancak bunun olmadığını belirten tecrübeli teknik adam, "Hollanda galibiyetini hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve geride kalan yakınlarına adıyoruz. Ruhları şad olsun. Son olarak size söyleyeceğim; mücadeleye devam ettiğimiz sürece yenilgi yoktur. Sonuna kadar kovalayacağız. Bu da bizim karakterimizdir" diye konuştu.

Letonya maçını kazanmaları halinde okuyacağı metni basın mensuplarıyla paylaşan Fatih Terim, şunları kaydetti:

"Tahmin ettiğinizden daha fazla sizleri dinliyorum, görüyorum ve dikkate alıyorum. Sadece medyayı değil, sosyal medyayı ve sokaktaki insanların da nabzını tutuyorum. Pazardaki tezgahçıyla da konuşuyorum. Başta ben olmak üzere, kişilere, kurumlara ve tercihlere kızabilirsiniz. Kırgın da olabilirsiniz, eleştirebilirsiniz, beğenmiyor ve istemiyor da olabilirsiniz. Bunları anlayışla karşılarım ancak şu an görev başındayız. Millet ve ülke bütünlüğünü korumamız gereken bir dönemdeyiz. Bu topraklarda yaşayan herkesin ihtiyacı olduğu şu günlerde sırtınızı milli takımınıza dönemezsiniz. Sırt çevirmemelisiniz. Bizler gelip geçeriz, yarın başka bir arkadaşımız gelir. Ancak ülkenin dünyada mevcudiyetini devam ettirecek bir takım var, o da milli takım. Ondan desteğinizi, dualarınızı ve iyi enerjilerinizi esirgemeyin lütfen."