''Hayatım boyunca bekledim''

''Hayatım boyunca bekledim''

A Milli Takım futbolcularından Hakan Çalhanoğlu, Yasin Öztekin ve Emre Taşdemir, Bulgaristan maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 12 Haziran Cuma günü Kazakistan ile deplasmanda yapacakları maçtan galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

A Milli Takım'ın, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Bulgaristan'ı 4-0 yendiği özel maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakan Çalhanoğlu, aldıkları farklı galibiyetle moral kazandıklarını belirterek, "Kazakistan maçında da iyi bir performans gösterip galibiyetle dönmek istiyoruz" dedi.

Milli futbolcu, Bulgaristan maçında attığı gollerin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederken, serbest vuruştan kaydettiği ilk golle ilgili olarak, "Bir şans geldi. Böyle bir şansı yakalamak ve değerlendirmek istiyordum. Vuruştan önce Burak ağabey ile kaleciyi kandırmak istedik. Konsantre oldum, topa iyi vurdum ve golle sonuçlandı" ifadelerini kullandı.

Milli maçı tribünden az sayıda taraftarın takip etmesiyle ilgili bir soru üzerine ise Hakan Çalhanoğlu, "Dolu tribünler önünde oynamak bir futbolcu için çok güzel bir şey. Bugün maalesef öyle değildi. Belki çoğu kişi tatildeydi veya seçime konsantre olmuştu. Maça gelenlere çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Yasin Öztekin: "Milli formayı giymeyi hayatım boyunca bekledim"

Bulgaristan karşısında ilk kez milli formayı giyen Yasin Öztekin ise çok mutlu olduğunu belirtti. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını anlatan milli futbolcu, "Milli formayı giymeyi hayatım boyunca bekledim ve o yüzden heyecanlıydım. Çok mutluyum, ilk maçım oldu. Kazandık ve Kazakistan maçı öncesi moral oldu. İnşallah oradan da 3 puanla dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Yasin Öztekin, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı çok istediklerini de sözlerine ekledi.

Emre Taşdemir: "İyi bir performans gösterdim"

Milli formayla ilk maçına çıkan bir diğer futbolcu Emre Taşdemir de Bulgaristan karşısında gösterdiği performanstan memnun olduğunu dile getirdi. Maç öncesi heyecanlandığını kaydeden genç futbolcu, "Güzel bir maç oldu ve mutluyuz. Hem kendimle hem de takımımla gurur duyuyorum. İyi de bir performans gösterdim" diye konuştu.

Emre Taşdemir, "İlk 11'de sahaya çıkmayı bekliyor muydun?" sorusuna ise, "Beklemiyordum ama hocamız bana güvendi ve oynattı. Ben de sahada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Hedefim uzun yıllar bu formayı terletmek" cevabını verdi. Kazakistan maçına en iyi şekilde hazırlanacaklarını da vurgulayan milli futbolcu, deplasmandan 3 puanla dönmek istediklerini kaydetti.