Almanya-Hollanda maçı iptal edildi !

Almanya-Hollanda maçı iptal edildi !

Almanya ile Hollanda arasında oynanması planlanan hazırlık karşılaşması güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Almanya ile Hollanda arasında Almanya'nın Hannover kentindeki HDI Arena'da oynanması planlanan hazırlık karşılaşması güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Almanya Futbol Federasyonu, Fransa'da yaşanan terör olayının ardından kritik Almanya-Hollanda maçı için oynanması yönünde karar almıştı. Dün tekrar toplanan Almanya Milli Takım kafilesi, maçın oynanacağı Hannover kentine ulaşmıştı. Teknik direktör Joachim Löw, "Maçı oynamamız için herhangi bir korku yaşamıyoruz" şeklinde açıklamalarıyla oyuncularını motife etmeye çalıştı.

Bugüne gelindiğinde ise, Hannover şehrinde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Maçın başlama saatine 1 saat 15 dakika kala stat hoparlöründen, maçın iptal edildiği ve seyircilerin stadı boşaltması istenildi. Maç için de tribünlerde henüz yaklaşık 8 bin taraftarın toplandığı belirtildi.

"Stat çevresinde şüpheli kişiler görüldü"

Almanya'nın Bild Gazetesi, internet sitesinden maçın iptal edildiğini okurlarına duyururken, "Stat çevresinde şüpheli, tehlikeli kişilerin görünmesi üzerine güvenlik gerekçesiyle maç iptal edildi" ifadelerini kullandı.