Bilal Kısa'dan Terim'e şok telefon !

Bilal Kısa'dan Terim'e şok telefon !

A Milli Takım'da yaşanan prim kriziyle ilgili gerçekler futbol kamuoyundan büyük tepki çekerken, o günlerde yaşanan bir telefon konuşması da çok tartışılacağa benziyor.

EURO 2016'da futbol kamuoyunun gündemini en çok meşgul eden olaylardan olan prim krizi ile ilgili her yeni gün yeni bir gerçek ortaya çıkıyor.Arda Turan ile Türkiye Futbol DirektörüFatih Terim arasında gerilime neden olan prim paylaşımına, EURO 2016kadrosunda yer almayan bazı oyuncuların da dahil olduğu öğrenildi.

Grup elemelerinde futbolculara oynadıkları maçlara göre ödenen miktarların ortaya çıkmasının ardından o dönem Galatasaray forması giyen Bilal Kısaile Fatih Terim arasında özel bir telefon görüşmesi yaşandığı ileri sürülüyor.

Letonya'da gol atmıştı

İddiaya göre grup elemelerinde içerideki Çek Cumhuriyeti (1-2) ve deplasmandakiLetonya (1-1) maçlarında forma giyen Bilal Kısa, Terim'i arayarak ödenen primlerle ilgili sıkıntısını dile getirdi. Bilal, Terim'e ulaştıktan sonra, "Hocam elemelerde ben de oynadım. Hatta deplasmandaki Letonya maçında oyuna sonradan girip gol attım. O gol çok önemliydi. Ama bana hiç prim yatmamış" diyerek rahatsızlığına dile getirdi.

Terim ise Bilal Kısa'nın bu sorgulayıcı tavrından rahatsız olarak sert ve keskin bir ses tonuyla, "Oğlum burası milli takım. Milli değerler milli hedefler için mücadele ediyoruz. Para konuşmak şık değil" dedi.

'Siz almışsınız hocam!'

Teknik adamın bu tavrı Bilal'ın keyfini kaçırdı ancak deneyimli oyuncu, diyalogdaki gerilimi bir seviye yukarı taşıyarak, "Hocam bana milli değerlerden bahsediyorsunuz ama sizin sözleşmenizde prim maddesi var. Siz almışsınız!" paranızı karşılığını verdi.

Fatih Terim, Bilal'ın bu son cümlesinden çok rahatsız olarak sert bir ses tonuyla diyaloğu noktaladı.

Prim almayı hak etmedi

Diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun elemeler esnasında ve finaller öncesinde belirlediği uygulamaya göre Bilal Kısa, prim almaya hak etmemiş oyuncular arasında yer alıyor. Zira, TFF yönetimi, elemelerdeki ilk 4 maç için (İzlanda-Türkiye: 3-0, Türkiye-Çek Cumhuriyeti: 1-2, Letonya-Türkiye: 1-1, Türkiye-Kazakistan: 3-1) herhangi bir prim sistemi belirlemedi.

Bu 4 maçtan sadece 4 puan alınabilmesi ve finallere gitme şansının azalması üzerineTFF yönetimi prim uygulamasını hayata geçirdi. Elemelerde kalan 6 maç için ayrı ayrı prim uygulaması yapıldı. Son olarak İzlanda maçının kazanılmasının ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören finallere katılım primi olarak futbolculara 350'şer bir Euro prim vaadetti.

1 dakika oynamadan 151 bin Euro

Ancak uygulanan prim sisteminin tartışılır çok yanı olduğu ortaya çıkmıştı. Adanaspor kalecisi Hayrullay Mert Akyüz tek 1 dakika bile formayı giymemesine rağmen toplamda 151 bin Euro prim almaya hak kazanırken; Bilal Kısa gibi elemelerdeki ilk 4 maçta forma giyen ve hatta gol atan futbolcular ise tek 1 kuruş bile alamadı.

Bilal Kısa'nın, Fatih Terim'le yaptığı görüşme sonrası yakın çevresine, "Benim attığım golle finallere gittik ama tek kuruş almadım" diyerek dert yandığı da ileri sürülüyor. Bilal, deplasmanda 13 Ekim 2014'te Letonya ile oynanan maçta Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olmuş ve 47. dakikada uzak mesafeden attığı golle alkış almıştı. Ay-Yıldızlılar mücadeleden 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı.

Milliyet