Bilal Kısa'ya 7.5 yıl sonra Milli davet

Bilal Kısa'ya 7.5 yıl sonra Milli davet

Akhisar Belediyespor'un başarılı oyuncusu Bilal Kısa tam 7.5 yıl aradan sonra Milli Takıma çağırıldı.

A Milli Takım aday kadrosunda 7.5 yıl aradan sonra yeniden yer alan Bilal Kısa ile ilk defa Milli Takım'a çağrılan İshak Doğan, dün akşam antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
A Milli Takım'a 7 yılı aşkın bir aradan sonra çağrıldığı için mutlu olduğunu belirten Bilal Kısa, "Burada yeniden olmak büyük bir mutluluk. Uzun bir aradan sonra tekrar milli takımdayım. Fatih Terim ile birlikte tekrar çalışacağım için mutluyum. Önemli olan bunu ara vermeden sürdürmektir" dedi.

A Milli Takım için her maçın önemli olduğunu ifade eden 30 yaşındaki oyuncu, "Bildiğiniz gibi 2014 Dünya Kupası'na katılamadık. Önümüzde iki tane hazırlık maçı var. Milli Takım için her maç önemlidir. Onun için en iyi şekilde hazırlanıp maçlarımızı kazanıp Türk halkını sevindirmek istiyoruz." diye konuştu. 'A Milli Takım'a çağrılmak senin için sürpriz oldu mu ?' sorusuna ise Bilal, "Aslında her Türk futbolcusu milli takımda oynamak beklentisi içinde olur, ben de bekliyordum. Açıkçası biraz da yaşımdan dolayı sıkıntım vardı. Ama Fatih Terim, bu görevi bana layık gördü. Ben de elimden geldiği şekilde değerlendirmek istiyorum. Uzun yıllar Milli Takım'a hizmet etmek istiyorum" diye cevap verdi.

İshak: "Bu formayı bir daha çıkarmamak için çalışacağım"

Milli Takım'a ilk kez çağrılan İshak Doğan ise "Bu durum kelime ile anlatılacak gibi birşey değil. Hayaldi gerçek oldu. Bu formayı giyip bir daha çıkarmayacağım. Herkesten birşey kapmak istiyorum. Burada forvetinden stoperine herşeyden bir şey öğrenmeye. Ben öğrenmeye açığım." diye cevap verdi. Genç oyuncu, "Ben buraya kendime güvenerek geldim. Bundan sonrada böyle olacak kendimi geliştireceğim. Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bilal Kısa'nın Milli Takım kariyeri!

A Milli Takım'ın Kuzey İrlanda ve Belarus ile oynayacağı özel maçların kadrosuna çağrılan Bilal Kısa, yaklaşık 7.5 yıl aradan sonra yeniden A Milli Takım kadrosuna çağrıldı.

Milli Takım'ın Mayıs 2006'da Fatih Terim yönetiminde Belçika ve Almanya'da yaptığı hazırlık kampının kadrosunda yer alan Bilal Kısa, 28 Mayıs 2006'da Estonya ile oynanan maçın 73.dakikasında oyuna girerek şu ana kadarki tek milli forma giyme sevincini yaşadı.

Akhisar Belediyespor formasını giyen 30 yaşındaki futbolcu şimdiye kadar 1 kez A2 Milli, 8 kez U21 Milli ve de 1 kez U20 Milli Takım formasını giydi.