Cenk Tosun: “İzlanda karşısında hataları tekrarlamayacağız”

Cenk Tosun: “İzlanda karşısında hataları tekrarlamayacağız”
Güncelleme:

Everton forması giyen milli futbolcu Cenk Tosun, “İzlanda karşısında, kendi sahamızda, taraftarlarımızın önünde üç puanı alan biz olmak istiyoruz. Kazanmak ve Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne katılma hakkını elde etmek istiyoruz” dedi.

A Milli Takım’ın ve İngiltere Premier Lig ekibi Everton’ın golcüsü Cenk Tosun, UEFA’ya bir röportaj verdi. Futbol hayatına Almanya’da başlayan ve genç milli takımlarda Almanya formasını giydiğini belirten Tosun, “15, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 yaşlarım boyunca oynadım. Bazı yaş gruplarında takım kaptanlığı dahi yaptım. Bir Türk olarak, bu elbette benim için çok kolay bir şey değildi. Ama kendimi çok iyi adapte ettiğimi düşünüyorum. Gaziantepspor’a transfer olduğum yıl çok iyi bir sezon geçirdim ve sadece yarım sezonun ardından o dönemdeki teknik direktörümüz Guus Hiddink beni Milli Takım’a davet etti. Pardon, beni önce Okan Buruk aradı, o dönem yardımcı antrenördü. Beni aradı ve "Guus Hiddink seni görmek istiyor" dedi. Ardından bir araya geldik. Bu, çocukluğumdan bu yana hayalimdi. Buna nasıl hayır diyebilirdim ki? Biz zaten milliyetçi bir aileyiz. Bayrağımızı ve ülkemizi çok seviyoruz. Bir saniye bile tereddüt etmeden, evet dedim” ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIMDA DENGE KURULDU"

Milli takım hakkında konuşan Cenk Tosun, “Takımda atmosfer çok iyi. Birkaç tecrübeli arkadaşımızın yanında birçok genç oyuncudan oluşan bir takıma sahibiz. Bu bağlamda iyi bir denge tutturduk. Tecrübeli arkadaşlarımız genç arkadaşlarımıza yardımcı oluyor ve genç arkadaşlarımız tecrübelilere büyük saygı duyuyor. Sağladığımız uyumu sahaya yansıtmayı da başardık. Şu an gruptaki durumumuz da oldukça iyi ama geri kalan maçlarımızı kazanmazsak bunun hiçbir önemi kalmaz. O yüzden kalan maçlarımızda çok iyi mücadele ederek iyi sonuçlar almak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası çok önemli bir turnuva. Ben EURO 2016 sırasında futbolcu olduğumu anladım desem yanlış olmaz. Böylesine önemli bir turnuvanın, böylesine büyük bir organizasyonun bir parçası olduğumu idrak edince futbolcu olduğumu hissettim diyebilirim. Bu hissiyatı tekrar tecrübe etmek istiyorum. Bu turnuvada daha fazla maç oynamak istiyorum. Bu maçlarda goller atmak ve bu sayede takımımın daha üst turlara ilerlemesine katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

"İZLANDA MAÇINDA HATALARI TEKRARLAMAYACAĞIZ"

İzlanda karşısında son yıllarda yapılan hataları tekrarlamayacaklarını belirten Tosun, “Son yıllarda İzlanda’yla birçok defa karşılaştık ve çoğunlukla kaybettik. Selçuk (İnan) kardeşimin serbest vuruştan bulduğu golle 1-0 kazandığımız ve Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandığımız bir maçımız da var. İzlanda karşısında, kendi sahamızda, taraftarlarımızın önünde üç puanı alan biz olmak istiyoruz. Kazanmak ve Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ne katılma hakkını elde etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

"ŞENOL HOCANIN OYUNCULARLA BAĞLARI ÇOK KUVVETLİ"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş hakkında görüşlerini de açıklayan Cenk Tosun, “Şenol Hoca’yla iki sezon birlikte çalıştık ve ikisinde de şampiyon olduk. Sonrasında ben Everton’a transfer oldum. Şenol Hoca’nın benim hayatımda gerçekten çok önemli bir yeri var. Everton’a transfer olmamda babamın ardından en büyük etken kendisidir. Aramızdaki ilişki bir antrenör-oyuncu ilişkisinden ziyade baba-oğul ilişkisi gibi. Eski bir öğretmen olduğu için mi bu kadar başarılı bilmiyorum ama Şenol Güneş’in oyuncularıyla arasındaki bağ çok kuvvetli. Sadece ben değil, diğer arkadaşlarımla da diyaloğu öyle. Ülkemiz için büyük bir kazanç, çok önemli bir değer olduğunu düşünüyorum. Onunla çalışmayı çok seviyorum” şeklinde konuştu.

"ÇAĞLAR'IN GELECEĞİ ÇOK PARLAK"

İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City’de top koşturan bir diğer milli futbolcu Çağlar Söyüncü hakkında konuşan Tosun, “Evet, elbette çok yoğun programlarımız var. Ama neredeyse her gün telefonda konuşuyoruz. Çağlar’ı kendime bir kardeş kadar yakın görüyorum. Aslında birbirimizden o kadar da uzakta değiliz. Leicester ile Liverpool bir buçuk-iki saat mesafede. Çok genç bir oyuncu ve öğrenmeye çok açık. Altınordu’da genç yaşta oynamaya başladı ve yıllar içerisinde kendini çok geliştirdi. Freiburg’a gittikten sonra da kendini geliştirmeye devam etti. Leicester’da ilk sene biraz zorlandı. Bu noktada teknik direktörlerin de önemine dikkat çekmek isterim. Harry Maguire’ı Manchester United’a sattıktan sonra Çağlar’a güvendiler ve formayı verdiler. Çağlar şu an ligdeki en iyi defans oyuncularından biri. Bence onu çok parlak bir gelecek bekliyor. Umarım kendini geliştirmeye devam eder ve Leicester City’deki performansı sayesinde daha da iyi yerlere gider” şeklinde konuştu.