İngilizler Volkan Babacan’a hayran kaldı

İngilizler Volkan Babacan’a hayran kaldı

Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde I Grubu'nda Türkiye'nin deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kalması UEFA, Hırvat basını ve İngiliz gazetelerine de yansıdı.

UEFA’nın kendi internet sayfasından yayınladığı maç haberinde ‘Türkiye EURO 2016’da yenildiği Hırvatistan’dan Zagrep’te puan aldı” oldu. Karşılaşmada Hırvatların direğe çarpan topların olduğunu da belirten UEFA, “Hakan Çalhanoğlu’nun rakibe topu çarpması sonuçu yön değiştiren frikiği ile Türkiye golü buldu” şeklinde yazdı.

Hırvat basının geniş yer ayırdığı maç haberlerinde öne çıkan durum ise karşılaşmanın seyircisiz oynanması ve direğe çarpan toplar oldu.

GAZETE MANŞETLERİ

Glas Slavonije gazetesi maç manşetinde “Sadece 1 puan ile başlangıç” şeklinde atarken kaçan gollerden ve direğe çarpan toplardan dolayı “Kötü Şans” diye nitelendirdi.

Bir diğer Hırvat gazetesi olan Vecernji ise teknik direktör Cacic ve golcü oyuncu Mandzukic’i eleştiren bir başlık atarak “Cacic gene değişiklik yapmakta geç kaldı ve kriz durumunda olan Mandzukic’e inanmaya devam etti” manşetini attı.

Vecernji maç yazısında karşılamanın seyircisiz oynandığı Maksimir Stadyumu için ise “Hayalet ortam” benzetmesi yaptı.

İngiliz Daily Mail Gazeteside Hırvatistan-Türkiye maçına yer ayırırken “Hırvatistan ve Türkiye sessiz stat’da 1-1 berabere kaldılar” manşetini attı. Maçın en iyi oyuncusu olarak A Milli Takımın kaleci Volkan Babacan olduğunu yazan İngilizler “Hırvatlar kararlı Türk defansını ve kaleci Volkan Babacan’ı aşamadı” şeklinde yazdı.