İspanya'da Pique gerilimi !

İspanya'da Pique gerilimi !

İspanyol taraftarlar, milli oyuncu Gerard Pique’ye tepki gösteriyor. Barcelonalı oyuncu, yaptığı açıklamalar nedeniyle son milli maçta ıslıklandı.

İspanya'da gündem Gerard Pique. Barcelona'nın deneyimli savunma oyuncusu, milli takımın Oviedo kentinde Slovakya ile oynadığı maçta taraftarların tepkisine maruz kaldı. Pique'nin tepki görme sebebi ise son dönemde yapmış olduğu açıklamalar.
 
İspanya Kupası finalinde Athletic Bilbao ve Barcelonalı taraftarların ulusal marşı ıslıklaması hakkında "Herkesin düşünce özgürlüğüne saygı gösterilmeli" açıklamasında bulunan Pique, bu ifadesiyle özellikle başkent Madrid'de büyük tepki toplamıştı. Pique, UEFA Süper Kupası maçının ardından da eleştirilerin hedefi olmuştu.
 
Tecrübeli oyuncunun, kupada Barcelona ile Sevilla arasında oynanan mücadeledenin ardından Real Madrid hakkında ağır ifadeler kullandığı kameralara yansımıştı.
 
Son olarak Slovakya maçının ardından gece kulübü çıkışında İspanyol taraftarların tepkisiyle karşılaşan Pique'nin durumu İspanya Futbol Federasyonu’nu da harekete geçirmiş durumda. Zira İspanya Milli Takımı, kasım ayında İngiltere ile hazırlık maçında Santiago Bernabeu'da karşı karşıya gelecek. Mücadeleye Real Madrid'in stadının ev sahipliği yapacak olması İspanyol Futbol Federasyonunu tedirgin ederken Pique'nin bu maçın aday kadrosuna davet edilip-edilmeyeceği de tartışmaya açıldı.

NTVSpor