İzlanda'da donduk kaldık !

İzlanda'da donduk kaldık !

A Milli Takımımız, deplasmanda İzlanda'ya 2-0 mağlup oldu.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubundaki ilk iki maçından beraberlikle ayrılan Türkiye, İzlanda'ya çarpıldı.. Rakibi karşısında etkili olamayan A Milli Takımımız, peş peşe yediği gollerle sahadan yenik ayrıldı, 3. haftayı da galibiyetsiz kapattı..

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda A Milli Takımımız deplasmanda İzlanda'ya 2-0 yenildi... İzlanda'ya karşı deplasmanda yine galip gelemedik...

Karşılaşmanın 42. dakikada Elmar Bjarnason'un şutunda, Ömer Toprak'ın kafasına çarpan top Volkan Babacan'ı kontrpiyede bıraktı ve top ağlarla buluştu: 1-0. 43'te Ozan Tufan sakatlanarak yerini Tolga Ciğerci'ye bıraktı. 44'te İzlanda Alfred Finnbogason'un attığı golle skoru 2-0 yaptı. Milli Takımımız'da 54. dakikada sarı kart gören Emre Mor cezalı duruma düştü. Karşılaşma 2-0 İzlanda'nın üstünlüğü ile sonra erdi. Bu sonucun ardından Milli Takımımız grupta 2 paunla 4. sırada yer aldı. 3. sıradaki İzlanda ise 4 puana yükseldi.

Öte yandan karşılaşmaya forvetsiz çıkan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim büyük tepki topladı.

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise Hırvatistan deplasmanda Finlandiya'yı 1-0, Ukrayna ise ağırladığı Kosova'yı 3-0 mağlup etti.

7 puana yükselen Hırvatlar liderliğini sürdürdü. 5 puanlı Ukrayna 2. sırada yer aldı. 1'er puanı bulunan Finlandiya ve Kosova son sırayı paylaştı.

REYKJAVİK'TE GALİBİYET YOK

Milli Takımımız, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 6 maçın 5'ni, birinde berabere kaldı, galip gelemedi.

Ay-Yıldızlılar, İzlanda ile Reykjavik'te üçü Dünya Kupası Elemeleri, ikisi Avrupa Şampiyonası Elemeleri, biri de özel olmak üzere 6 kez karşılaştı. Resmi maçlarda tek puanını 0-0'lık sonuçla 1990 Avrupa Şampiyonası elemelerinde alan ay-yıldızlı ekip, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki maçları 2-0, 2-1 ve 2-0, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki müsabakayı 3-0'lık skorlarla yitirdi, özel karşılaşmayı ise 5-1 kaybetti.

İzlanda: 2 - Türkiye: 0

İzlanda: Halldorsson, Saevarsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Ari Skulason, Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Elmar Bjarnason, Gudmundsson, Bödvarsson, Finnbogason

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Mehmet Topal, Caner Erkin, Kaan Ayhan, Yasin Öztekin, Ozan Tufan (Dk. 43 Tolga Ciğerci), Volkan Şen, Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor

Goller: Dk. 42 Elmar Bjarnason, Dk. 44 Finnbogason (İzlanda)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Mark Clattenburg maçın son düdüğünü çalıyor ve İzlanda müsabakayı 2-0'lık skorla kazanmayı başarıyor.

90.DK: İzlanda yarı alanının son metrelerinde serbest vuruş için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu ortasını altıpasın önüne doğru yapıyor ancak o noktada savunma topu uzaklaştırıyor.

90.DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

90.DK: Kaleyi cepheden gören bir noktadan Mevlüt Erdinç'in pasıyla topla buluşan Kaan Ayhan kaleye şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

88.DK: Emre Mor, kaleye çok uzak mesafeden sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

86.DK: İzlanda Milli takımında zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Elmar Bjarnason sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken, Hördur Magnusson yerine oyuna dahil oluyor.

83.DK: Savunmadan atılan uzun topa sol kanatta hareketlenmek isteyen Elmar Bjarnason ofsayta yakalanıyor.

80.DK: Ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Elmar Bjarnason pasını hemen gerisindeki Gylfi Sigurdsson'a atıyor. Gylfi Sigurdsson, topu sağına çektikten sonra çok sert bir şut çekiyor ancak Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

80.DK: Gylfi Sigurdsson'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşunu Volkan Babacan yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

79.DK: Ceza alanı içi sol çaprazından Gylfi Sigurdsson'un çektiği sert şut savunmamıza çarpıp kornere gidiyor.

76.DK: Orta alanda Elmar Bjarnason, Tolga Ciğerci'ye yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

73.DK: Ceza yayının hemen üstünden Tolga Ciğerci kaleye şansını deniyor fakat top İzlanda savunmasından geri geliyor.

73.DK: Sağ kanatta topla buluşan Johann Gudmundsson son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru yapıyor fakat Volkan Babacan bu ortayı kontrol etmeyi başarıyor.

70.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Gylfi Sigurdsson ortasını kale ağzına doğru gönderiyor ancak hava topu mücadelesinde Kari Arnason, Tolga Ciğerci'ye faul yapıyor.

68.DK: İzlanda takımında oyuncu değişikliği; Alfred Finnbogason oyundan alınırken, Vidar Kjartansson yerine oyuna dahil oluyor.

67.DK: Ay Yıldız'lı ekibimiz üçüncü ve son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Volkan Şen oyundan alınırken, Mevlüt Erdinç yerine oyuna dahil oluyor.

65.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşu için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu ortasını arka direğe yapmak istiyor ancak bu orta doğrudan auta çıkıyor.

62.DK: İzlanda maçta ilk oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Jon Bödvarsson oyundan alınırken, Björn Sigurdarson yerine oyuna dahil oluyor.

59.DK: Milli Takımımızda oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cenk Tosun, Yasin Öztekin'in yerine oyuna dahil oluyor.

58.DK: Duvar paslarıyla iyi gelen İzlanda'da sağ kanatta topla buluşan Johann Gudmundsson pasını ceza alanı içi sağ çaprazındaki Jon Bödvarsson'a atıyor. Jon Bödvarsson, topu önüne aldıktan sonra şutunu çekiyor ancak zayıf giden bu şut doğrudan auta gidiyor.

56.DK: İzlanda yarı alanının son metrelerinde kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu ceza alanı sol tarafına doğru ortasını gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

54.DK: Sağ kanatta taç atışı kararına itiraz eden Emre Mor sarı kart ile cezalandırılıyor ve bir sonraki maçta cezalı duruma düşüyor.

52.DK: Emre Mor'un pasıyla topla buluşan Hakan Çalhanoğlu kaleye uzak mesafeden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top direğin dibinden auta gidiyor.

49.DK: Kaleye uzak mesafeden tam cepheden kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu kaleye şutunu çekiyor ancak top barajdan geri geliyor. Dönen topa aynı noktadan tekrar vuruyor ancak top farklı bir şekilde kalenin yanından auta gidiyor.

47.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından İzlanda serbest vuruş kazanıyor. Topun başına geçen Johann Gudmundsson doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

47.DK: Sağ kanattan üst üste iki köşe vuruşu kullanan Johann Gudmundsson'un ceza alanımıza gönderdiği ortalarını savunmamız uzaklaştırmayı başarıyor.

46.DK: İngiliz hakem Mark Clattenburg ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya İzlanda başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Mark Clattenburg ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı İzlanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45.DK: İlk yarıya oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

45.DK: Sol kanattan Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı köşe vuruşu sonrasında ön direğe gelen ortayı kaleci Hannes Halldorsson yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

44.DK: GOL! İzlanda, Alfred Finnbogason ile maçta durumu 2-0 getiriyor. Savunmamızın arkasına uzun atılan pasa hareketlenen Alfred Finnbogason bir anda Volkan Babacan ile karşı karşıya kalıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinden Alfred Finnbogason sert bir şut çekiyor ve İzlanda'nın ikinci golünü atmayı başarıyor.

43.DK: Millilerimiz ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Ozan Tufan oyundan alınırken, Tolga Ciğerci yerine oyuna dahil oluyor.

41.DK: GOL! İzlanda, maçta 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Johann Gudmundsson rakiplerinden sıyrıldıktan sonra pasını ceza yayının hemen gerisindeki Elmar Bjarnason'a atıyor. Elmar Bjarnason, o noktadan topun gelişine şutunu çekiyor ancak Ömer Toprak'ın kafasına çarpan top Volkan Babacan'ı kontrpiyede bırakıyor ve top ağlarla buluşuyor.

38.DK: Yarı alanımızın sağ kanadında topla buluşan Ozan Tufan, rakibi Birkir Bjarnason tarafından faule maruz kalıyor ve Birkir Bjarnason yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

37.DK: Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı ortasını penaltı noktası üzerine doğru yapıyor ancak o noktada hava topu mücadelesinde Ozan Tufan yerde kalıyor ve gözler bir anda İngiliz hakem Mark Clattenburg'a çevriliyor fakat hakem müdahalenin topa olduğunu söylüyor.

36.DK: Sol kanattaki paslaşmalar sonrasında kaleye uzak mesafeden sol çaprazda topu önüne alan Birkir Bjarnason sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak Volkan Babacan iki hamlede topun sahibi oluyor.

35.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Alfred Finnbogason yerden şutunu çekiyor ancak kaleye etkisiz ve yavaş giden bu şutu Volkan Babacan rahat bir şekilde kurtarıyor.

34.DK: Orta alandan topu iyi taşıyan Hakan Çalhanoğlu pasını sol taraftaki Volkan Şen'e atıyor. Volkan topu sağına çektikten sonra ceza sahası çizigisi üzerinden şutunu çekiyor ancak savunmada Birkir Saevarsson bu şutun kaleye gitmesini önlüyor.

33.DK: Sağ kanatta topla buluşan Elmar Bjarnason ortasını ceza alanımıza gönderiyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top ters taraftan taca çıkıyor.

29.DK: Kari Arnason'un kendi yarı alanından kullandığı serbest vuruşta ceza alanımıza havadan etkili gelen topa Jon Bödvarsson, kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde kalenin üstünden auta gidiyor.

28.DK: İzlanda'nın sağ kanattan köşe gönderine yakın bir noktadan kazandığı serbest vuruş için topun başına geçen Johann Gudmundsson, ortasını arka direğe yapıyor ancak bu orta doğrudan auta gidiyor.

25.DK: Köşe vuruşu için topun başına geçen Johann Gudmundsson ortasını ceza alanına gönderiyor ancak savunmamız uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışı kaleyi tam cepheden gören bir noktada Birkir Bjarnason'un önüne geliyor. Birkir Bjarnason'un topun gelişine çektiği sert şut farklı bir şekilde auta gidiyor.

25.DK: Savunmamızda Ömer Toprak'ın kaptırdığı topla hızla ilerleyen Alfred Finnbogason pasını Gylfi Sigurdsson'a aktarıyor. Sigurdsson, ceza sahası dışı sağ çaprazından yerden etkili bir şut çekiyor ancak kalecimiz Volkan Babacan son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

21.DK: Sol kanatta şık hareketlerle son çizgiye kadar inen Volkan Şen, ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak bu orta savunmadan geri geliyor.

20.DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde İzlanda'nın az da olsa üstünlüğü bulunuyor.

16.DK: Sağ kanatta topla buluşan Yasin Öztekin pasını hemen yanındaki Emre Mor'a aktarıyor. Emre, topu soluna aldıktan sonra ceza sahası dışı sağ çaprazından şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

16.DK: Birkir Bjarnason'un pasına hareketlenmek isteyen Alfred Finnbogason sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

14.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından kaleye uzak mesafeden Johann Gudmundsson'un yerden çektiği şut kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

13.DK: Sol kanattan uzun taç atışıyla ceza sahamız içerisine gönderilen pasda yaşanan karambol sonrasında altıpasın önünde topla buluşan Gylfi Sigurdsson, şutunu çekiyor ancak bu şut savunmamızdan geri geliyor.

9.DK: İzlanda sağ taraftan köşe vuruşu kazanıyor. Topun başına geçen Johann Gudmundsson ortasını arka direğe doğru yapıyor. Bu noktada Jon Bödvarsson, hava topu mücadelesinde Şener Özbayraklı'ya faul yapıyor.

7.DK: Volkan Şen'in pasıyla topla buluşan Yasin Öztekin, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekiyor ancak yerden yavaş giden bu şutu kaleci Hannes Halldorsson rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

7.DK: Sağ kanattan topu iyi getiren Johann Gudmundsson ceza sahasına girer girmez yerden şutunu çekiyor ancak top savunmamızdan geri geliyor.

3.DK: Maçta ilk önemli pozisyon İzlanda tarafından geliyor ! Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Johann Gudmundsson ortasını kale ağzına doğru gönderiyor. O noktada Kari Arnason kafa vuruşunu yapıyor ancak Volkan Babacan üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

1.DK: İngiliz hakem Mark Clattenburg maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Türkiye başlıyor.

- İki ekip futbolcuları ve hakemler sahaya çıkıyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Oynanan bu mücadelelerde İzlanda 16, Millilerimiz ise 10 kez fileleri havalandırmayı başardı.

- İzlanda ile oynadığımız toplam 9 maçın 5'ini İzlanda, 2'sini Türkiye kazanırken, 2 maçtada eşitlik bozulmamıştı.

- Millilerimiz'de ise Hakan Balta sakatlığı nedeniyle bu önemli müsabakada yer alamayan isim oluyor.

- İzlanda'da sarı kart cezalısı olan Aron Gunnarsson Türkiye karşısında forma giyemeyecek.

- İzlanda'da, Finlandiya karşısında geriden gelerek maçı 3-2 kazanmayı başarmış ve puanını 4'e çıkarmıştı.

- Millilerimiz 3 gün önce oynadığı Ukrayna karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2 berabere kalarak puanını 2'ye yükseltmişti.

- Laugardalsvöllur Stadyum'unda Türkiye saati ile 21:45'de başlayacak olan mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyon'undan hakem Mark Clattenburg yönetecek.

- Dünya Kupası Elemeleri 3. maçında A Milli futbol takımımız, İzlanda'ya konuk oluyor.

İLK 11’LER

İzlanda: Halldorsson, Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Skulason, Bjarnason, Sigurdsson, Bjarnason, Gudmundsson, Bödvarsson, Finnbogason.

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Mehmet Topal, Caner Erkin, Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Emre Mor, Yasin Öztekin, Volkan Şen.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’ndaki üçüncü maçında bu akşam deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak. Laugardalsvöllur Stadyumu’nda saat 21.45’te başlayacak olan karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Mark Clattenburg yönetecek. Grupta ilk maçında Hırvatistan ile 1-1, ikinci maçında da Ukrayna ile 2-2 berabere kalan milli takım, İzlanda karşısında sahadan üç puanla ayrılarak ilk galibiyetini elde etmeye çalışacak.