Kerem Demirbay'dan skandal karar !

Kerem Demirbay'dan skandal karar !
Güncelleme:

Kerem Demirbay son dakikada kararını değiştirip Almanya Milli Takımı'nı seçti.

Hoffenheim ile bu sezon Bundesliga'da sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Kerem Demirbay'da ilginç gelişmeler yaşanıyor.
 
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kerem Demirbay'ın Türkiye Milli Takımı'nda forma giyeceğini açıklamasının ardından oyuncu, son anda Almanya Milli Takımı'nı seçtiğini belirtti.

Türk ve Alman Milli Takımları arasında hangi tercihi yapacağı uzun süredir merak edilen Hoffenheim'ın 23 yaşındaki orta sahası Kerem Demirbay hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan açıklama geldi ve başarılı oyuncunun Türk Milli Takımı'nda forma giyeceği belirtildi. Sonrasında Fatih Terim, Kerem Demirbay'la ilgili kafa karıştıracak ifadeler kullandı. Son olarak Almanya Futbol Federasyonu ve oyuncunun kulübü Hoffenheim, genç futbolcunun Almanya Milli Takımı formasını giyeceğini duyurdu.

Kerem Demirbay ise "Kararımı değiştirdim ve Almanya Milli Takımı'nı seçtim" diyerek şunları söyledi:

"Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer almak benim için onurdur. Telefon geldiğinde inanamadım. Son bir yılda kendimi geliştirdim, Almanya Milli Takımı'na çağırıldığım için çok gururluyum."

TFF'nin açıklaması şu şekildeydi:

Yurt dışındaki kulüplerde futbol oynayan Türk asıllı oyunculardan Kerem Demirbay, Türk Milli Takım forması giyecek.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından uzun süredir takip edilen ve Türk Milli Takımı'na kazandırılmak istenen Demirbay, resmi başvurusunu da yaptı. Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen genç oyuncu, bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.

Fatih Terim'in yurt dışında oynayan oyunculara giden çağrı listesinde adı bulunan ve bir sonraki kampa davet edilen Kerem Demirbay'ın gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Kosova maçı kampına katılması bekleniyor.

FATİH TERİM'DEN KEREM DEMİRBAY AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Florya'da gerçekleşen 17 Mayıs buluşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kerem Demirbay hakkında açıklamalarda bulunan, konu hakkında gerçeklere değindi. İşte Fatih Terim'in sözleri...

ISLAK İMZASI VAR

Kerem Demirbay, Karlsruhe Başkonsolosluğu'na müracaat etmesi için bekleniyordu. TFF, bu randevuyu ayarlamıştı. Randevusu vardı yani. Her şey hallolmuştu. Löw'ün ve Alman Milli Takımı'nın Türk oyuncuları beğenmesi ve milli takımlarına katma isteği açıkçası bizi mutlu ediyor.  Son bir senedir Kerem ile aramızda iyi bir ilişki bağı var. Ailesi ile görüştük, kendisiyle görüştük. İki gün önce yazılı olarak FIFA'ya göndermek üzere ıslak imzasıyla Türk Milli Takımı'nda oynama isteğini belirten bir yazısı var.

SİTELERİNE KOYMUŞLAR

Bugün daha da ilginç bir olay olmuş. Hoffenheim kulübüne resmi bir yazı da gönderdim. Kibarlık etmişler, çok da gurur duymuş olsa gerekler ki kendi sitelerinden yayınlamışlar. Ama ne olduysa bir saat sonra geri çektiler. İki gün önce Kerem'in kendisi yazılı bir ifadede bulunmuştu.

UMARIM BİZİ SEÇECEK

Türk halkı bilmelidir ki biz çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Biraz düşüneyim dedi, hocası biraz daha oynasın dedi hepsine sabırla karşılık verdik. Bizde oynayacağından gurur duyacağını söylediğini hatırlıyorum. Milli Takım kampında benim de Kerem Demirbay hakkında sözlerim var. Ailesi ile, babası ile görüştük, bu iş bitti derken böyle bir şeyle karşılaştık. Bilmiyorum, TFF kendisinin ıslak imzasını da paylaşabilir. Umarım Milli Takım için bizi seçer.

KEREM DEMİRBAY KİMDİR?

İki sezon önce Almanya 4. Futbol Ligi'nde mücadele eden Türk oyuncu Kerem Demirbay, bu sezon Bundesliga'da Hoffenheim formasıyla gösterdiği performansla takdir topluyor.

2014-15 sezonunda 4. ligde yer alan Kaiserslautern'in B takımında forma giyen Kerem, kariyerinde büyük çıkış yaşayarak kısa süre içinde Bundesliga'nın yıldız adayları arasına adını yazdırdı.

Genç teknik adam Julian Nagelsmann yönetiminde bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Hoffenheim'ın başarısında önemli pay sahibi olan futbolcular arasında yer alan Kerem Demirbay, takımının 4 puan topladığı son 2 lig maçında 3 kez ağları sarstı.

Takımını golleriyle taşıyor

Bundesliga'nın 29. haftasında Hoffenheim'ın konuk ettiği Borussia Mönchengladbach'ı 5-3 mağlup ettiği maçta iki gol atarak üç puanın kazanılmasında başrolü oynayan 23 yaşındaki futbolcu, geçen hafta ise takımının Köln ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı mücadelede de fileleri havalandırdı.

Son beraberliğin ardından ligde 55 puanla 4. sırada yer alan Hoffenheim gelecek sezon tarihinde ilk kez Avrupa arenasında mücadele etmeyi garantilerken, Türk futbolcu ise orta sahada görev almasına rağmen 24 lig maçında 6 gol attı ve 9 asistlik performansıyla öne çıktı.

Almanya'nın Ruhr bölgesindeki Herten kentinde 3 Temmuz 1993 tarihinde gurbetçi· bi·r ai·leni·n çocuğu olarak dünyaya gelen Kerem Demirbay, futbola 1999'da Schalke 04 altyapısında başladı.

Ahmet Dursun, Hamit Altıntop, Halil Altıntop, İshak Doğan ve Yıldıray Baştürk gibi yetiştirdiği gurbetçi oyuncularla bilinen Wattenscheid 09'da altyapı eğitimine devam eden Kerem'in yüksek teknik özellikleri nedeniyle Borussia Dortmund tarafından keşfedilmesi uzun sürmedi.

Klopp'un favorileri arasındaydı

Borussia Dortmund'un alt yaş grubu takımlarında 2011'de forma giymesinin ardından performansıyla kısa sürede sivrilen Türk oyuncu, sarı-siyahlı ekipte o dönem teknik direktörlük görevini üstlenen Jurgen Klopp'un en beğendiği oyuncular arasında yer aldı. Alman teknik adamın takımdan ayrılmasının ardından geleceğine ilişkin hedeflerini değiştiren Kerem Demirbay, 2013'te Hamburg ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Alman temsilcisinin B takımında 2013-14 sezonunda forma giyen Demirbay, yaşadığı sakatlık sorunlarına rağmen A takıma yükselme başarısı gösterdi ve ilk Bundesliga maçına Wolfsburg karşısında çıktı.

İki sezon önce 4. ligde forma giyiyordu

İkinci lig ekiplerinden Kaiserslautern'e 2014-2015 sezonunda kiralanan Kerem, Alman temsilcisinin 4. ligde mücadele eden B takımında birkaç maçta görev aldı. Performansıyla kendini kanıtlamasının ardından A takıma yükselerek Kaiserslautern formasıyla sezon boyunca 18 maçta ilk 11'de görev alan gurbetçi futbolcunun takımı, play-off'larda elenerek Bundesliga'ya çıkmayı kıl payı kaçırdı.

Hamburg tarafından sonraki sezon bu kez 2. lig temsilcisi Fortuna Düsseldorf'a kiralanan Kerem Demirbay, 22 maçta 10 kez ağları sarstı ve takımının ligde kalmasında başrolü oynadı.

Bu performanslarının ardından Hoffenheim, sezon başında Hamburg'a 1,7 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek Türk oyuncu ile 4 yıllık sözleşmeye imza attı.

Seçiniz...