Lucescu'dan eleştirilere cevap geldi !

Lucescu'dan eleştirilere cevap geldi !
Güncelleme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, düzenlediği basın toplantısında kendisini eleştirenlere yanıt verdi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescuve yıldız futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Romanya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına ilk olarak Hakan Çalhanoğlu başladı. Milan'a sezon başında transfer olan yıldız futbolcu, Milli Takım'da genç bir ekip oluşturduklarını ve turnuvalar için çok çalışacaklarını söyledi.

Çalhanoğlu'nun antrenmana gitmesinin ardından bu kez soruları cevaplama sırası Lucescu'ya geldi. Rumen teknik adam, önceki gün La Gazzetta dello Sport'a verdiği röportajda, "Ligdeki futbolcuların yüzde 65'i yabancı, fakat ülke dışında oynayan Türk futbolcular var. Federasyonla yabancı sayısına limit koyacağız. Doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz." açıklamalarında bulunmuş ve yoğun bir şekilde elştirilmişti. Tecrübeli teknik adam o sözlerine de basın toplantısında açıklık getirdi.

'Milan bana çok güvendi'

"Milan'da oynadığım için çok mutluyum. Benim için kolay değildi 4 ay aradan sonra Milan'da oynamak. Milan bana çok güvendi. Hocamız ve genç ekibimizle birlikte önümüzdeki turnuvalara bakacağız. 10 numara, 8 numara, sağ açık, sol açık hiç farketmez. Benden istenileni yaparım."

Samet Aybaba Lucescu’ya ateş püskürdüSamet Aybaba Lucescu’ya ateş püskürdü

 

Lucescu o sözlerine açıklık getirdi

"Ben yarın akşam bir maç oynayacağımız düşünüyordum. Eğer sürekli geçmişteki yaptığım röportajları konuşacaksak hata yapmış oluruz. Açık olarak söyledim.Romanya, Rusya, Polonya, Yunanistan gibi ülkeler Doğu Avrupa ülkesi... Ben bundan bahsettim. O röportajda çok daha önemli şeyler vardı."

"Türkiye Ligi'nin ortalama yaşı, 29-30 arası. Avrupa'nın yaş seviyesinden yukarıda. Türkiye'de oynayan yabancı kadar, Avrupa'da oynamıyor. Mücadeleci bir milli takımı kiminle yapabilirim? Avrupa'da hiçbir ülkede, Türkiye'deki kadar yabancı oynamıyor!"

'Olduğu gibi kalması taraftarıyım'

"14 yabancı, 14 yerli. yüzde 50 gibi gözüküyor ama bu sahada öyle değil. 11 futbolcunun yüzde 80'i yabancı. Ben yabancı futbolcuya karşı değilim. Olduğu gibi kalması taraftarıyım. Ama milli takımdaki oyunculara biraz daha şans verilmesini talep ettim."

"Teknik olarak çok üst düzeyde olan Türk oyuncular ile üst seviyede bir Türk Milli Takımı kurabileceğimize inanıyorum. Bütün açıklamalar bu minvalde gitti. Siz Türk olarak, bir Türk takımında 11 yabancı oynamasına nasıl bakıyorsunuz? "

'Kulüplerin oynatmadığı gençleri oynatmak istiyorum'

"Türk futbolcuların hiçbiri için, 'Artık çağırmayacağım' demedim. İyi futbol oynayan oyuncular, 35-36 yaşında da oynayabilir. Kulüplerin oynatmadığı Türk gençleri ben milli takımda oynatmak istiyorum. O şansı burada vermek istiyorum."