Mehmet Demirkol: ''Milli Takım'da torpil dönüyor''

Mehmet Demirkol: ''Milli Takım'da torpil dönüyor''
Güncelleme:

Mehmet Demirkol Milli Takım'a çağırılan Surinam asıllı 23 yaşındaki Erol Alkan için, 'Bu adamı kim neden çağırmış çıksın açıklasınlar. Burada başka bir numara var' dedi.

Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, NTVSpor’da yayınlanan ‘Spor Servisi’ programında günün öne çıkan haberlerini değerlendirdi. Demirkol Milli Takım’da yer alan oyuncular ve yabancı kuralı ile ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

‘KİM ÇAĞIRDIYSA, KİM TAVSİYE ETTİYSE AÇIKLANSIN’

Erol Alkan diye bir adam alındı Milli Takım’a… Atilla Türker’in 2 gündür yazdığı isim. Türkiye’de 3 kulüpte dolaştı hiç bir başarısı yok ama Milli Takım’a çağırılmış… Neden? Hollanda 2. Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Dordrech'te ayda 5 bin liraya top koşturuyor. Bu oyuncuyu kim çağırdıysa kim tavsiye ettiyse bu açıklansın. Çünkü bunun bir futbol karşılığı yok. Burada başka bir numara var. Milli Takım’da bile torpil dönüyorsa olmaz.

Erol Erdal Alkan’ın A Mili Takım’a seçilmesiyle ilgili ilk tepkiyi Habertürk yazarı Atilla Türker yazısıyla ortaya koymuş, köşesinde şu ifadelere yer vermişti:

Erol Erdal Alkan… A Milli Takım aday kadrosunda bulunuyor. Ülkemizde daha önce 3 kulüpte oynamasına rağmen bir türlü kulübeden çıkamadı. Halen Hollanda 2. Ligi'nin en çok gol yiyen takımı Dordrecht'te ayda 5 bin liraya oynuyor. Milli Takım'a seçilmesi şaşkınlık yarattı. Akıllara şu soru geldi: Yoksa Erol, menajer-yönetici ilişkileri sayesinde mi Ay-Yıldızlı kadroya seçildi?

A Milli Futbol Takımımız'ın kadrosunu incelediniz mi? Tamamına yakını bildiğimiz futbolcular… Sadece 1'i hariç! Kim bu? Erol Erdal Alkan.

Tanıtayım. Hollanda doğumlu… 23 yaşında… Annesi Surinamlı, babası Türk… Daha düne kadar Türkiye'de top koşturdu. Peki ne yaptı? Hiç sormayın… Türkiye'de 2. lig takımlarında bile sürekli yedek kaldı.

İyi de Milli Takım'a nasıl çağrıldı?

Detaylı anlatayım.

…Böyle bir oyuncunun cilalanması hangi düşüncenin ürünüdür acaba! Yurt içinde ve gurbette kendini kanıtlamış onlarca genç futbolcu varken, rüştünü ispatlayamamış bir oyuncuya gönderilen milli takım davetiyesi size doğru geliyor mu! Kabul… Şimdi A Milli Takım yüzü gördüğü için piyasa değeri feci şekilde artacak. Halen ayda 5 bin TL'ye top koşturuyor. Önümüzdeki sezon belki de 500 bin Euro'dan kapı açacak. Ülkemizdeki kulüpler peşinde koşacak. Menajeri de müthiş kazanacak.”