Milli Takım'dan sessiz prova !

Milli Takım'dan sessiz prova !

A Milli Futbol Takımı'nın, Yunanistan ile yaptığı özel maç 0-0 eşitlikle tamamlandı.

A Milli Takımımız, Baiakşehir Fatih Terim Stadı'nda hazırlık maçında Yunanistan ile karşı karşıya geldi. A Milli Takımımız ikinci yarı baskılı oynasa da skoru değiştiremedi. 90 dakika sonunda mücadele 0-0 berabere sonuçlandı. Bu skorla A Milli Takımımız, 2015 yılında oynadığı maçlarda yenilgi almamış oldu. Milliler, 10 maçta 7 galibiyet 3 beraberlik aldı.

YUNANİSTAN MAÇA BASKILI BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk dakikalarında kontrol daha çok rakip Yunanistan'ın elindeydi ancak A Milli Takımımız, ilk 10 dakikadan sonra daha fazla top yapmaya ve topla daha çok oynamaya başladı. İlk yarı boyunca karşılıklı ataklar gerçekleşirken, millilerimiz en büyük tehlikeyi ilk yarının sonunda rakibine yaşattı. Hakan Çalhanoğlu korneri Arda Turan ile paslaşarak kullandı. Arda'nın ceza sahasının çaprazına doğru açtığı topa Hakan Çalhanoğlu çok sert bir şut çıkardı ancak Yunanistan file bekçisi Karnezis topu zor da olsa çelmeyi başardı. İlk yarı 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

MİLLİLER UYANDI

Millilerimiz, ikinci yarıda da daha fazla topla oynayan taraf olurken, ikinci yarıya Türkiye daha baskılı başladı. İkinci yarıdaki en tehlikeli atağımızı 61. dakikada gerçekleştirdik. Cenk Tosun topla bir süre ilerledikten sonra ceza sahasına girer girmez şutunu çıkardı ancak top az farkla auta çıktı.

DEĞİŞİKLİKLER GOL GETİRMEDİ

Mücadelenin 63. dakikasında Fatih Terim oyuncu değişikliklerine gitti. A Milli Takımımız'ı tercih eden Mainz'ın yıldızı Yunus Mallı da Cenk Tosun yerine bu dakikada oyuna dahil oldu.

A Milli Takımımız, mücadelenin sonlarına doğru rakip alandaki baskısını arttırsa da aradığımız golü bulamadık. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Yunanistan ile oynadığımız karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 sona erdi.

TÜRKİYE: 0 - YUNANİSTAN: 0

TÜRKİYE

Volkan, Gökhan, Mehmet Topal, Ahmet Çalık, İsmail, Hakan Çalhanoğlu, Ozan, Olcay, Oğuzhan, Arda, Cenk

YEDEKLER: Mert, Hayrullah, Şener, Kaan, Alper, Çağlar, Emre Taşdemir, Okay, Atınç, Yunus, Emre Çolak, Yasin
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

YUNANİSTAN

Karnezis, Manolas, Tziolis, Papadopoulos, Papastathopulos, Torosidis, Taschtsidis, Holebas, Fortounis, Samaris, Mitroglou

YEDEKLER: Vellidis, Kitsiou, Tzavellas, Moras, Ninis, Petsos, Vyntra, Karelis, Siovas, Aravidis, Athanasiadis, Pelkas, Giannou
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe  

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

Özel maçta bu akşam Yunanistan ile karşılaşacak A Milli  Futbol Takımı, son dönemde yükselen form grafiğiyle dikkati çekiyor. Kötü başladığı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde en iyi grup  üçüncüsü olarak final biletini alan Türkiye, oynadığı son 10 maçta yenilgi yüzü  görmedi.

Brezilya karşısında 12 Kasım 2014'te İstanbul'daki özel maçta  4-0  mağlup olan ay-yıldızlı ekip, bu müsabakanın ardından yaptığı 10 maçın 8'ini  kazandı, 2'sinde berabere kaldı, 2015'te rakiplerine boyun eğmedi.

Yedisi resmi, 3'ü özel son 10 maçında 20 gol atan milliler, kalesinde  ise sadece 5 gol gördü. Beşi yurt içinde, 5'i deplasmanda son 10 maçın tamamında  gol atan Türkiye, 5 maçta kalesini gole kapattı, kalan 5 müsabakada ise birden  fazla gol yemedi.

Türkiye Yunanistan maçı hangi kanalda saat kaçta?

Türkiye Yunanistan maçı bu akşam saat 20:15'te başlayacak. Mücadele TV 8 kanalından canlı olarak yayınlanacak

Yenilmezlik rekoru 16 maç

Oynadığı son 10 maçı yitirmeyen ay-yıldızlı ekibin geçmişte  yenilmezlik rekoru 16 olarak gerçekleşti.

Milli takım tarihine damga vuran Fatih Terim yönetiminde  22 Aralık  1994'te İtalya'ya 2-1 yenilen Türkiye, daha sonra çıktığı 16 müsabakayı da  yitirmedi.

Bu dönemde İsrail, İsveç, İsviçre, Kanada (2), Honduras, Yeni Zelanda,  Makedonya, Macaristan ve Belarus'u yenen milliler, Romanya, Paraguay, Şili,  Finlandiya, İzlanda ve İsveç karşılamalarından da berabere ayrıldı. Millilerin  yenilmezlik serisi 26 Mart 1996 tarihindeki 3-0'lık Çek Cumhuriyeti  mağlubiyetiyle  son buldu.

Galibiyet serisi 6 maç

Oynadığı son 4 müsabakayı kazanan Türk Milli Takımı'nın üst üste galip  gelme rekoru 6 olarak kayıtlara geçti.

A Milliler, yine Fatih Terim yönetiminde 8 Mart 1995 tarihinde özel  maçta İsrail'i 2-1 yendikten sonra arka arkaya İsveç ve İsviçre'yi 2-1, Kanada'yı  3-1 ve 3-0, Honduras'ı da 1-0'lık skorla mağlup ederek 6 maçlık seri yakaladı. Bu  seri, 0-0'lık Paraguay beraberliğiyle sona erdi.

Türkiye ile Yunanistan A milli futbol takımları, bu akşamki hazırlık  maçıyla 2007'den sonra ilk kez karşı karşıya gelecek - Taraflar arasında  geride kalan 9 maçtan 6'sını Türkiye, birini Yunanistan kazandı

Türkiye ile Yunanistan A milli futbol takımları  bu akşamki özel maçla 8 yıl sonra karşı karşıya gelecek. Komşu iki ülkenin milli takımları, sonuncusu 17 Ekim 2007'de olmak  üzere daha önce 9 kez karşılaştı.

Türk Milli Futbol Takımı, 2'si Dünya Kupası Eleme Grubu, 2'si Avrupa  Şampiyonası Eleme Grubu, 4'ü özel, biri de Akdeniz Oyunları maçı olmak üzere,  geride kalan 9 maçta rakibini 6 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı, sadece son  müsabakayı yitirdi.

Ay-yıldızlı ekip, 5'i Atina, 4'ü de İstanbul'daki bu maçlarda toplam  15 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.
İki ülke A milli futbol takımları arasındaki son randevuda, 17 Ekim  2007'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını Yunanistan 1-0 kazandı.

Hazırlık maçında bu akşam Yunanistan ile karşılaşacak A Milli Futbol  Takımı, 92 yıllık tarihinde oynadığı 252 özel karşılaşmada 91 galibiyet aldı, 95  kez rakiplerine yenildi. Milliler, oynadığı son 11 özel maçın 9'unu  kazandı

Milliler özel karşılaşmalarda 91 galibiyet, 66 beraberlik aldı, 95 kez  de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda 322 gol atıp, 369 golü kalesinde gördü.

Türkiye-Yunanistan maçının biletleri tükendi

A Milli Futbol Takımı’nın bu akşam Yunanistan ile 20.15’te yapacağı özel karşılaşma kapalı gişe oynayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada biletlerin tükendiği belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"A Milli Takımımızın, bu akşam Yunanistan ile İstanbul’daki Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynayacağı hazırlık maçının biletleri tükendi. Gösterilen ilgiden dolayı tüm taraftarlarımıza teşekkür ederiz."