Millilerimiz tarih yazdı !

Millilerimiz tarih yazdı !

A Milli Takımımız, Euro 2016 yolundaki kader maçında dünya devi Hollanda'ya karşı şov yaptı: 3-0!

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Ay-Yıldızlı ekibimiz, Konya'da oynanan maçta Hollanda'yı 3-0 yendi. 
 
Gecede zafer gollerimizi; 8. dakika Oğuzhan Özyakup, 26. dakikada Arda Turan ve 86. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Bu sonucun ardından A Grubu'nda 12 puana yükselerek 3. sırada yer aldık. 3.lük için çekiştiğimiz Hollanda ise 9 puanda kaldı. Grupta oynan diğer maçta Çek Cumhuriyeti, Letonya'yı 2-1 yenerek 19 puana yükseldi ve gruptan çıkmayı garantiledi. Grupta oynanacak olan diğer maçta ise 18 puanlı İzlanda ile Kazakistan ile karşılaşacak. Öte yandan Hollanda'da Van Persie ve Sneijder 90 dakikada sahada kaldı.

13 Ekim 2015'te tamamlanacak grup maçlarının ardından, 9 grupta ilk iki sırayı alan takımlar ve üçüncüler arasındaki en iyi takım, doğrudan finallere gidecek. Kalan, 8 üçüncü, kurayla eşleşecek ve EURO 2016'nın son dört finalisti belirlenecek..   
 
TÜRKİYE'NİN KALAN MAÇLARI
10 Ekim 2015 Çek Cumhuriyeti-Türkiye
13 Ekim 2015 Türkiye-İzlanda

HOLLANDA'NIN KALAN MAÇLARI
10 Ekim 2015 Kazakistan-Hollanda
13 Ekim 2015 Hollanda-Çek Cumhuriyeti

KADRODA İKİ DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bir önceki karşılaşmaya göre kadroda iki değişiklik yaptı. 

Grupta Letonya ile Konya'da yapılan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Volkan Şen ve Gökhan Töre yedek kulübesinde bulunurken, bu oyuncuların yerine Oğuzhan Özyakup ile Şener Özbayraklı forma giydi. Letonya maçında sağ bek olarak görev yapan Ozan Tufan, Hollanda karşısında orta sahada maça başladı. Sakatlığından dolayı oynayıp oynamayacağı belli olmayan Serdar Aziz ise ilk 11'de yer aldı.

HOLLANDA'DA 4 DEĞİŞİKLİK 

Konuk ekip Hollanda'da teknik direktör Danny Blind, son oynanan İzlanda maçına göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı. Blind, İzlanda maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Wijnaldum ve Huntelaar'ı kadrodan çıkarırken, sakatlığı bulunan bulunan Robben ve İzlanda karşısında kırmızı kart gören Indi'nin yerine Bruma, Riedewald, Van Persie ve Narsingh'e şans verdi.

TARAFTARDAN TERÖRE TEPKİ 

Milli maç öncesi taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak, terörü lanetledi. Avrupa şampiyonu olan Görme Engelliler Milli Futbol Takımı maç öncesinde kazandıkları kupayla beraber sahaya çıktı. Taraftarlar kupayla poz veren milli takımı alkışladı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayafada..

[PAGE]

90.DK: Antonio Mateu Lahoz'un son düdüğü ile karşılaşma Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın attığı gollerle 3-0 üstünlüğümüzle sona eriyor. Bu sonuçla milli takımımız grupta puanını 12 yaparak 3. sıraya yükselirken, 10 puanda kalan Hollanda, 4. sıraya geriliyor.

90.DK: Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Memphis Depay'ın ortasında top altıpasa yakın bir noktada bomboş pozisyonda bulunan Luuk De Jong'a geliyor ancak De Jong topu istediği gibi kontrol edemeyince araya giren savunmamız tehlikeyi uzaklaştırıyor.

90.DK: Memphis Depay'ın ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Robin Van Persie'nin çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

90.DK: Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.

88.DK: Ozan Tufan'ın Memphis Depay'e yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortasını savunmamız kornere uzaklaştırıyor.

87.DK: Ceza sahasımıza yakın bir noktada sol kanatta Memphis Depay'e sert müdahalede bulunan Ozan Tufan sarı kart görüyor.

85.DK: GOOOOOLLL!!! Burak Yılmaz'ın attığı golle Hollanda karşısında skoru 3-0 yapıyoruz. Sol kanatta topla buluşan Caner Erkin son çizgiye indikten sonra, Gregory Van Der Wiel'i çalımlayıp ceza sahası içerisine giriyor. Kale önüne kadar topla ilerleyen Caner yerden pasını Burak Yılmaz'a veriyor. Burak Yılmaz yüzünü kaleye döner dönmez şutunu çekiyor, Jairo Riedewald'a da çarpan top kaleci Jasper Cillessen'in sağından ağlarla buluşuyor.

85.DK: Farkı 3'e çıkaran golümüzde asisti yapan isim Caner Erkin oluyor.

83.DK: Karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkımızı Oğuzhan Özyakup'un yerine Olcay Şahan'ı oyuna alarak kullanıyoruz.

81.DK: Sol kanattan Memphis Depay'ın yaptığı ortayı kalecimiz Volkan Babacan tek yumrukla tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.

79.DK: Ceza sahası dışında sol çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Wesley Sneijder'in çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

76.DK: Hollanda'nın sol kanattan kazandığı serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortası ile ön direkte buluşan Luuk De Jong'un kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

75.DK: Bu dakikada Oğuzhan Özyakup, hakeme yaptığı itirazların ardından sarı kartla cezalandırılıyor.

74.DK: Hollanda karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Daley Blind'in yerine Luuk De Jong'u alarak kullanıyor.

74.DK: Hollanda'nın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortası ile arka direkte buluşan Jeffrey Bruma'nın kafa vuruşu kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

74.DK: Volkan Şen'in yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Hakan Balta sarı kart görüyor.

74.DK: Volkan Şen'in Quincy Promes'e yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortasını savunmamıza yardıma gelen Burak Yılmaz kafayla kornere uzaklaştırıyor.

69.DK: Hollanda yarı alanının ilk metrelerinde Memphis Depay'a arkadan sert müdahalede bulunan Şener Özbayraklı sarı kart görüyor.

69.DK: Hollanda, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Luciano Narsingh oyundan çıkarken yerine Quincy Promes giriyor.

68.DK: Jeffrey Bruma'nın pası ile sol kanatta topla buluşan Memphis Depay'ın ortası herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

65.DK: Milli takımımız bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Hakan Çalhanoğlu oyundan çıkarken yerine Mehmet Topal giriyor.

62.DK: Hollanda yarı alanının ilk metrelerinde Ozan Tufan'a sert müdahalede bulunan Gregory Van Der Wiel sarı kart görüyor.

60.DK: Karşılaşmanın üçte ikilik bölümü geride kalırken Hollanda'nın topla oynama oranında %65'e %35 üstünlüğü bulunuyor.

57.DK: Bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkımızı kullanıyoruz. Arda Turan oyundan çıkarken yerine Volkan Şen giriyor.

56.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan Çalhanoğlu'nun ortası ile altıpas çizgisi üzerinde topla buluşan Serdar Aziz'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

55.DK: Savunmamızın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sol çaprazda buluşan Memphis Depay'ın çektiği şut kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

54.DK: Hollanda'nın sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortasını ön direkte Ozan Tufan kafayla uzaklaştırıyor.

52.DK: Hollanda'nın sol kanattan kazandığı köşe vuruşunda topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortasını kalecimiz Volkan Babacan yumruklayarak uzaklaştırıyor.

50.DK: Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta buluşan Memphis Depay topu sağına çektikten sonra ortasını yapıyor, Depay'ın ortası ile altıpasa yakın bir noktada bomboş pozisyonda topla buluşan Georginio Wijnaldum'un kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

47.DK: Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Arda Turan için ofsayt bayrağı kalkıyor.

46.DK: Hollanda, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Stefan De Vrij oyundan çıkarken yerine Georginio Wijnaldum giriyor.

46.DK: İkinci yarı Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Antonio Mateu Lahoz'un düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde tamamlıyoruz.

45.DK: Savunmamızın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayı dışında sağ çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder'in çektiği şut savunmamızdan dönüyor.

45.DK: İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

45.DK: Luciano Narsingh'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gregory Van Der Wiel'in yaptığı ortayı Hakan Balta uzaklaştırıyor.

42.DK: Memphis Depay'ın sol kanattan yaptığı ortaya penaltı noktasına yakın bir noktada iyi yükselen Davy Klaassen'in kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

42.DK: Davy Klaassen'in pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder için ofsayt bayrağı kalkıyor.

41.DK: Wesley Sneijder'in ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Robin Van Persie'nin çektiği şut Hakan Balta'nın ayağından sekip kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

39.DK: Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Memphis Depay topu sağına çekip şutunu çekiyor ancak bu şut savunmamızdan dönüyor.

37.DK: Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan Çalhanoğlu'nun ortasına ön direkte iyi yükselen Hakan Balta'nın kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

37.DK: Robin Van Persie bu dakikada hakeme yaptığı itirazların ardından sarı kart görüyor.

36.DK: Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Burak Yılmaz topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Jasper Cillessen'in ayaklarına çarpan top kornere çıkıyor.

32.DK: Robin Van Persie'nin ara pasına sol kanatta hareketlenen Memphis Depay için ofsayt bayrağı kalkıyor.

30.DK: Karşılaşmada 30 dakikalık bölüm geride kalırken Hollanda'nın topla oynama oranında %54'e %46 üstünlüğü bulunuyor.

26.DK: GOOOOOLLL!!! Milli takımımız Arda Turan'ın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Hollanda'nın kendi yarı alanından kullandığı taç atışında top Daley Blind'e gelmek üzereyken araya giren Arda Turan topu Blind'ten kapıyor ve sol çaprazdan ceza sahası içeri girer girmez sağ ayağı ile şutunu çekiyor. Top kaleci Jasper Cillessen'in müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor..

24.DK: Yarı alanımızın ilk metrelerinde Daley Blind'e arkadan kayarak sert müdahalede bulunan Arda Turan sarı kart görüyor.

23.DK: Robin Van Persie'nin pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Wesley Sneijder'in yerden çektiği şut kalecimiz Volkan Babacan'da kalıyor.

20.DK: Jairo Riedewald'ın Oğuzhan Özyakup'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan Çalhanoğlu'nun ortası ile arka direkte buluşan Serdar Aziz'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

18.DK: Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile kaleye yaklaşık 30 metre mesafede sol çaprazda topla buluşan Arda Turan'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

16.DK: Sol kanatta topla buluşan Memphis Depay son çizgiye indikten sonra ortasını penaltı noktasına yakın bir noktada bulunan Davy Klaassen'e yapmak istiyor ancak Klaassen şut çekmek isterken top eline çarpıyor ve milli takımımız serbest vuruş kazanıyor.

14.DK: Robin Van Persie'nin topuk pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Luciano Narsingh'in şutunu kalecimiz Volkan Babacan ayakları ile kurtarıyor.

12.DK: Davy Klaassen'in uzun pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Robin Van Persie için ofsayt bayrağı kalkıyor.

8.DK: Milli takımımızı 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim Arda Turan oluyor.

8.DK: GOOOOOLLL!!! Oğuzhan Özyakup'un attığı golle Hollanda karşısında 1-0 öne geçiyoruz. Hızlı gelişen atağımızda Arda Turan'ın müthiş ara pası ile topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahası içerisine girer girmez akıl dolu bir vuruşla topu kaleci Jasper Cillessen'in üzerinden ağlarla buluşturuyor.

6.DK: Selçuk İnan'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortası kalenin hemen yanından dışarı çıkıyor.

3.DK: Wesley Sneijder'in pasına sağ kanatta hareketlenen Luciano Narsingh için ofsayt bayrağı kalkıyor.

1.DK: Karşılaşma Wesley Sneijder ve Robin Van Persie'nin yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

- Milli takımımız, Hollanda'ya karşı son galibiyetini 1997 yılında almıştı. 1998 Dünya Kupası elemelerinde 2 Nisan 1997'de Bursa Atatürk Stadı'ndaki maçı Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 kazanan ay-yıldızlı ekip, daha sonra oynadığı 6 maçın 3'ünde berabere kalıp, 3'ünü kaybetmişti.

- Hollanda'nın faal futbolcular arasında en çok gol atan ismi ise 49 golle Robin Van Persie. Klaas Jan Huntelaar 29, Arjen Robben ve Wesley Sneijder de 28 golle Van Persie'yi takip eden isimler.

- A Milli futbol takımınızın faal futbolcular arasında en golcü oyuncusu 18 golle Burak Yılmaz. Arda Turan 14, Umut Bulut da 10 golle Burak Yılmaz'ın ardından milli forma ile en çok gol atan oyuncular.

- 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde geride kalan 7 maç sonunda Hollanda 10 puanla 3., milli takımımız da 9 puanla 4. sırada yer alıyor.

- A Milli futbol takımımız Hollanda maçı ile birlikte tarihindeki 528. karşılaşmasına çıkacak. 92 yıllık tarihinde 276'sı resmi 252'si özel olmak üzere 527 maça çıkan Ay-Yıldızlılar bu maçların 194'ünü kazandı, 210'unu kaybetti, 123 karşılaşma ise eşitkikle sonuçlandı. Bu maçlarda 700 gol atarken, kalemizde 778 gol gördük.

- Milli takımımız tarihinde Hollanda ile daha önce 11 kez karşılaşırken bu maçların 2'sini kazandı, 5'ini kaybetti, 4 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında Hollanda'nın 13-6 üstünlüğü bulunuyor.

- Milli takımımızda eksik oyuncu bulunmazken, konuk ekip Hollanda'da son İzlanda maçında kırmızı kart gören Bruno Martins Indi ile aynı maçta sakatlanan Arjen Robben bu karşılaşmada forma giyemeyecek isimler.

- Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Antonio Mateu Lahoz yönetecek.

- A Milli futbol takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçında Konya Büyükşehir Torku Arena'da Hollanda ile karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Konya Büyükşehir Torku Arena'da saat 19.00'da başlayacak ve Show TV'den canlı olarak yayınlanacak maçı İspanyol hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz yönetecek. Türkiye Futbol direktörü Fatih Terim, Oğuzhan'ı ilk 11'de görevlendirerek sürprize imza attı. Sağ bekte Şener'e görev veren tecrübeli hoca, önünde de Ozan Tufan'ı oynatacak.  Letonya maçında ilk 11'de oynayan Gökhan Töre ise yedek kulübesinde...

İşte ilk 11'ler:

Türkiye: Volkan Babacan, Şener, Hakan Balta, Serdar, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Selçuk İnan, Ozan, Caner, Burak

Hollanda: Cillesen, Van der Wiel, De Vrij, Bruma, Riedewald, Blind, Klaassen, Sneijder, Depay, Van Persie, Narsingh
 

Grup 3. lüğü için çekiştiği Hollanda'yı mutlaka yenmek zorunda olan A Milliler, aksi sonuçta çok büyük bir ihtimalle Euro 2016 hayallerine nokta koyacak. Hollanda ile 1958'de başlayan rekabette 7'si resmi 4'ü özel 11 maçta Hollanda 5 galibiyet alırken, Türkiye 2 defa galip geldi. 4 maç ise berabere sonuçlandı. Hollanda'nın 13 golüne ay yıldızlılar 6 golle cevap verdi. A Milliler, resmi maçlarda Hollanda'yı bir kez, 18 sene önce Dünya Kupası eleme grubu maçında mağlup edebildi.

528. randevu
Ay yıldızlılar 92 yıllık tarihinde 276'sı resmi, 251'i özel olmak üzere geride kalan 527 maçta 194 galibiyet aldı, 123 kez berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi ve bu maçlarda 700 gol attı, kalesinde 778 gol gördü. A Milliler, 84 farklı ülke Milli takımıyla mücadele etti. 527 karşılaşmanın 450'sini Avrupalılarla, 29'unu Asyalılarla oynayan Milliler, Amerikalılarla 23, Afrikalılarla 22, Okyanusya kıtası temsilcileriyle de 3 maç yaptı. A Milli takım, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 113 maçta 56 galibiyet, 29 beraberlik ve 28 de mağlubiyet alırken, 171 gol atıp 123 gol yedi. Ay yıldızlı ekip Fatih Terim'in üçüncü döneminde oynadığı 21 maçın 13'ünü kazandı, 5'ini yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı. Milliler, 11'i resmi, 10'u özel bu maçlarda 35 gol atıp, 22 gol yedi.

PUAN DURUMU

A Grubu'nda puan durumu şöyle:
1.İZLANDA 18
2.ÇEK CUMHURİYETİ 16
3.HOLLANDA 10
4.TÜRKİYE 9
5.LETONYA 4
6.KAZAKİSTAN 1