Millilerimizin son rakibi Slovenya !

Millilerimizin son rakibi Slovenya !

A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında son maçını Slovenya ile yapacak.

A Milli Takımın 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçını Slovenya ile oynayacak. Karşılaşma 5 Haziran Pazar günü Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da bulunan Stozice Stadı’nda oynanacak. A Milli Takımın tarihinde 2. kez karşı karşıya geleceği Slovenya ile ilk maçını 31 Mayıs 2013 tarihinde Almanya’nın Bielefeld kentindeki Schüco Arena Stadı’nda oynamış ve bu hazırlık maçından sahadan 2-0 yenik ayrılmıştı.

SLOVENYA FUTBOLU

1991 yılında dağılan Yugoslavya’dan kopup bağımsızlığını ilan eden Slovenya 2004 yılından beri Avrupa Birliği ülkesi. Slovenya Slavca’da “Slavlar Ülkesi” anlamına gelmektedir.

İlk milli maçını 1992 yılında oynanayan Slovenya, uluslararası bir turnuvaya katılmak içinse 8 yıl bekledi. Hollanda ve Belçika’nın ortaklığı ile düzenlenmiş olan EURO 2000’e katılan Slovenya aldığı 2 beraberlik ile turnuvaya ilk turda veda etti. 2002 yılında Japonya ve Kore tarafından organize edilen Dünya Kupasına da katılma başarısını gösteren Slovenya Milli Takımı burada gruplarda 3 maçta da sahadan mağlup ayrıldı ve elendi. En son da 2010 yılında Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupasına katılma başarısı gösteren Slovenya bu kupa da da şansızlığını kıramadı ve 5 puan topladığı gruptan çıkamamıştı.

Slovenya Milli Takımı, Fransa’da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Şampiyonasına ise katılma hakkı elde edemedi. Elemelerde E Grubunu 3: sırada tamamlayan Slovenya play-off ta karşılaştığı Ukrayna karşısında ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybedip kendi sahasında ise 1-1 berabere kalarak elendi.

EN DİKKAT ÇEKEN İSİM JAN OBLAK

Slovenya Milli Takımı kadrosuna bakıldığında ise en dikkat çeken ismin ise Atletico Madrid kalecisi Jan Oblak. Aynı şekilde takımın bir diğer kalecisi olan Interli Samir Handanovic’de takımın önemli isimlerinden. Kadronun bir diğer önemli ismi ise Fiorentinalı Josip Ilicic. Orta sahada oynayan 28 yaşındaki oyuncu milli takım ile 31 maça çıktı ve 1 gol attı.

EFSANE İSİM ZLATKO ZAHOVİC

Slovenya futbolunun tartışmasız en önemli yıldızı ise Zlatko Zahovic olarak belirtiliyor. 1992-2004 yılları arasında Slovenya Milli Takımı forması giyen yıldız isim 80 kez formasını giydiği milli takım ile 35 gol atma başarısı gösterdi. Kariyerinde Valencia, Porto gibi Avrupa’nın tanınmış takımlarında oynayan Zahovic futbolu 2005 yılında Benfica’da bıraktı.

YEŞİL BAŞKENT

Karşılaşmanın oynanacağı Slovenya’nın başkenti Ljubljana ise Avrupa’nın en yeşil başkenti ünvanına sahip, 300 bin nüfuslu bir şehir. 2016 European Green Capital Ödülüne sahip kent yeşilliği ve doğal alanları ile öne çıktığı kadar Ljubljana Nehri ve tarihi eserleri ile de tanınan bir başkent.

Şehrin kelime anlamı ile ilgili çok fazla efsane varken en çok öne çıkan anlamı ise “sevilen” demek olduğu belirtiliyor. Ljubljana şehrinin bayrağının amblemi ise ejderhadır.