Rıdvan Dilmen'den Lucescu'ya: ''Bu bir skandaldır''

Rıdvan Dilmen'den Lucescu'ya: ''Bu bir skandaldır''
Güncelleme:

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Lucescu'nun videodan izleyip milli takıma aldığı Erol Alkan hakkında çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRT Spor'da yayınlanan Futbolun Zirvesi programında gündemdeki konular hakkında açıklamalar yaptı.

Dilmen'in sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Biz gittikçe kategori düşüyoruz. Kimsenin ay yıldızı düşündüğü yok. Fatih Terim değerdir ama takımda çalışırken milli takıma gelmiştir. 

Türk futbolunda sürekli yabancı kuralı değişiyor. Bizim kadar sirkülasyon yapan yoktur. Milli takım özel bir yerdir. "

"Birincisi, seçim yönetmeliği değişmeli. Sadece kulüplere endeskli istediğini indir istediğini kaldır olmamalı. İkincisi, kulüpler yasasının ölçülü bir şekilde borçlanmanın yavaş yavaş düşürülmesi. Şimdi burada algıyla yönetilmesi sıkıntı. 80 milyon nüfuslu bir ülkeyiz, bu kadar büyük bir ülkede, bu kadar genç nüfusun olduğu bir ülkede, fubolu bu kadar seven bir ülkede güven ve adalet olmadığı zaman hiç bir şey olmaz. Bizim kendi sektörümüz açısından söylüyorum. 

Ben merak ettim haftalar önce neden Caner 6 maç ceza aldı. TRT Spor halka sorsun, "Caner neden ceza aldı" diye? Sorduk öğrendik neden aldığını. "Küfür ettiği için ceza aldı" demiş herkes. 

Hemen bir operasyon yaptılar küfür / müfür için. Ve böyle bir algı yaratıldı, beyinler sulandırıldı. Yalnız bu kasıtlı yapıldı. İhale kaldı küfürden. Ben tabii ki küfüre karşıyım. Küfürden de almalı oyuncu. Ama öyle bir algı yapıldı ki onlar bilinçli yapılan şeyler. Ben de röportajımda bugün onu yazdım. Sayın Cumnurbaşkanı'nın da en büyük rahatsız olduğu konu da bu. Sayın Cumhurbaşkanı verdirmiş o cezayı güya. Bunu en son Caner'e söylemişler biliyor musunuz? 

Şöyle olmuş güya: Gazeteciler şöyle bir operasyon; "sayın Cumhurbaşkanı maçı izliyormuş, Caner'in küfür ettiğini görmüş ve cezayı Cumhurbaşkanı verdirtmiş" demiş miş.

Ben Cumhurbaşkanı'na sordum bu konuyu, Cumhurbaşkanı da "nerden çıktı, ne cezası, nasıl olur böyle bir şey, kimler böyle edepsizlikle yapıyor" dedi. "

"Şuraya geleceğim, bu yabancı işlerinde de öyle. Hatırlayın bizim yayınımızda 2019'a kadar belli kontratları var oyuncuların, ondan sonra oturur kulüpler birliği, federasyon, futbol adamları...

Şimdi Caner konusunda gazeteciler dışında yöneticiler de aynı şeyleri söylemeye başlamış. Bunlar çok ayıp şeyler.  Türk futbolu böyle yönetilmez. Bunlar ayıp. Yabancılar "Cumhurbaşkanı istedi diye "arttırılmaz, Cumhurbaşkanı indir" dedi diye kaldırılmaz. Böyle futbol yönetilmez. 

Cumhurbaşkanı, "benim adıma sadece İbrahim kalın konuşabilir" dedi. Futboldan uzaklaştırın böyle şeyleri, bunlar olmuyor, hakkaten olmuyor. Sözde Fatih hocayı yollayın demiş, şimdi yeni bombası da ona bilmem ne tazminat ödemeyin demiş. Bak yeni yalan da bu. Bunlar gerçekten çok tehlikeli ve ayıp şeyler."

"Cumhurbaşkanı'nın bundan dolayı rahatsızlığı var. "Hep benım adım kullanılıyor yabancı oyuncu işinde şunda bunda. Benim ne alakam var." diyor. 

Bana bu Caner konusunda Atilla Türker söyledi. Kendisine söyledim. Adil diye bir gazeteci arkadaş söylemiş ona sonra da en son Caner'e söyledim bana da söyledi yöneticiler dedi. Böyle şey olur mu hocam?"

"Kimsenin günahını alamam. Ne Metin Korkmaz'ın, ne Özkan'ın. Atilla bey de bunu yazdıysa iyi bir gazetecidir. Ben olayın şu kısmındayım: Erol Alkan kardeşimiz üç kez milli takıma çağrılmış hazırlık maçında muhtemelen. Son oynadığı maç 10 kasım da 2016 Türkiye - Almanya maçı, 1-0'lık maç. Dün Beyaz Tv'de videolarına falan baktım açıkcası fena da değil. İnşallah da çok yetenekli ve iyi oyuncudur ve olur da. Onun Hatay'da çalışan antrenörü Bayram hocanın bir röportajını okudum. Çok da hoş bitiriyor aslında. "Biz de diyor bir kaç yıldır çalışmıyorum kendisiyle ya çok gelişim kaydetti ya da milli takımın seviyesi çok düştü. Bence çok anlamlı bir şey söylüyor. Bunlar genç oyuncu 21'den sonra kat etmiş olabilir. O yüzden bir şey demiyorum.

Burada asıl problem şu: Burası futbolun tepesi İstiklal marşımızın söylendiği çocukluğumuzda hayal ettiğimiz yer. Her teknik direktöründe en üst mertebesi. Bir oyuncuyu alacağınız zaman ki bir sürü genç arkadaşlarımızı da aldılar. Ancak Abdullah Ercan'a kalıyor iş. Lucescu'da milli takım hocalarıyla bir toplantı yapıyor, milli takıma yaşı tutupta 5-10 tane isim sayıyordur Abdullah hoca. Ama tahmin etmiyorum ki "bu oyuncuyu mutlaka al" demiyordur.

Lucescu'nun yapması gereken uçağa biner o takımın maçına bir içerde bir dışarda izler yetmez bir de Tayfur hocayı yollar gelir. Ha eğer Hollanda'ya gidip Lucescu bu oyuncuyu çıplak gözle izleme şansı olup aldıysa hiç birimizin bir söz söylemeye hakkı yok. Ama gündeme düştükten sonra bir dakika dahi görev vermemesi o düşündürücü. Acaba Atilla Türker gündeme getirmemiş olsaydı oyuna girermiydi, oynarmıydı bilemiyorum. "

"Ancak Lucescu'nun tüm tercihlerine saygı duyuyorum. Bu oyuncuyla ilgili de saygı duyarım ancak izlediyse eğer. Yani internetten izlediyse sadece Abdullah Ercan'ın verdiği, ümit milli takımımızdaki oyuncular bunlar, şu anda yaşı tutmayan arada kalan oyuncularda 5-6 kişilik listede budur dedikten sonra eğer Abdullah Ercan, "bu oyuncuyu muhakkak al" deme şansı hiç yok. Ali Dürüst beyin de kim bunlar demesi lazım. Ha o da o kadar takip etmeyebilir. 

Sonuçta hiç izlenmeden internetten üzerinden alındıysa bu ülke için bir skandaldır. Gösterilen sebep Abdullah Ercan hiç bir günahı yok adamın. Hoca listesini vermiştir. Hocam şunu al dememiştir. 

Lucescu, Arda Turan için gitmedimi Barcelona'ya? Maç seyretmeye gitmedi oraya. Oradan da Milano'ya geçmedimi Hakan Çalhanoğlu için? Orada da maç seyretmeye gitmedi. Barcelona'da kahve içti tekrar Arda'yı milli takıma almak istiyorum dedi. Sen şimdi Arda'yı Barcelona'ya gidiyorsan buradan bineceksin Hollanda'ya gideceksin bir maçını seyredeceksin bir de deplasmanda seyredeceksin Tayfur hocayla beraber. Bir de onun gözüyle bakacaksın. Ha bunlar izlemediyse bildiğim kadarıyla izlemedi. Almanya'ya gitti ama bu oyuncuyu Hollanda' da izlemedi."