Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı grubu beraberlikle tamamladı

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı grubu beraberlikle tamamladı
Güncelleme:

Ampute Futbol Dünya Kupası'nda mücadele eden Türkiye, A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Haiti ile berabere kaldı.

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Dünya Kupası A Grubu’ndaki son maçında Haiti ile 1-1 berabere kaldı. Milliler, bu sonuçla grubunu 7 puanla tamamladı. Son 16 turuna yükselmeyi bir önceki maçta garantileyen Türkiye, bu sonuçla A Grubu’nu aynı puana sahip lider Haiti’nin arkasında averajla ikinci sırada yer alarak Meksika ile eşleşti.

Turnuvada son 16 turu müsabakaları, 5 Ekim Çarşamba günü oynanacak.

Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde oynanan mücadeleye Ay-yıldızlılar; Mert Yıldız- Okan Şahiner, Kemal Güleş, Ömer Güleryüz, Savaş Kaya, Muhammet Yeğen, İsmail korkmaz yedilisi ile çıktı.

Karşılaşmanın 15’inci dakikada konuk ekip Redondo’nun golüyle 1-0 öne geçti. Milliler, bu gole 23’üncü dakikada Kemal Güleş ile cevap verdi ve mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda iki takımda girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve karşılaşma 1-1’lik skorla sona erdi.

GRUP MAÇLARI TAMAMLANDI

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda grup maçları tamamlandı.

Organizasyonun dördüncü gününde 6 grupta 12 müsabaka oynandı. Grup aşamasını ilk 2’de tamamlayan 12 takımın yanı sıra üçüncü sıradaki en iyi 4 ekip, son 16 turuna yükseldi.