Türkiye, İngiltere ile özel maç yapacak

Türkiye, İngiltere ile özel maç yapacak

A Milli Takım, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında 22 Mayıs Pazar günü deplasmanda İngiltere ile özel maç yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, İngiltere'nin  Manchester kentindeki Manchester Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmanın başlama  saatinin ilerleyen günlerde duyurulacağı belirtildi.
 
A Milli Takım, tarihinde İngiltere'yle 10 kez karşı karşıya geldi.  Tamamı resmi olan bu müsabakaların 2'si beraberlikle sonuçlanırken, 8 karşılaşma  İngiltere'nin galibiyetiyle tamamlandı. İngiltere ile oynadığı maçlarda gol  atmayı başaramayan milli takım, kalesinde ise 31 gol gördü.
 
İngiltere'yle ilk kez özel bir maçta karşı karşıya gelecek ay-yıldızlı  ekip, rakibiyle son maçını 11 Kasım 2003 tarihinde, 2004 Avrupa Şampiyonası grup  elemelerinde oynadı. İstanbul'da yapılan karşılaşma 0-0 bitti.
 
Öte yandan TFF, maçın 22 Mayıs'ta oynanacak olmasıyla ilgili şu  açıklamayı yaptı:
 
"2016 Avrupa Şampiyonası hazırlık sürecinde oynanacak tüm  karşılaşmalar ve tercih edilen rakipler, milli takımımızın hazırlık stratejileri  için hiç kuşku yok ki çok büyük önem arz etmektedir. Hazırlık dönemi planlama  çalışmaları sürerken, İngiltere Futbol Federasyonundan gelen hazırlık  karşılaşması teklifi, uygun bir tarih bulunması için yapılan karşılıklı  değerlendirmeler sonucu kabul edilmiştir. Federasyonumuz herhangi bir kulübümüzün  hakkına dokunmadan, herhangi bir kulübümüzü mağdur etmeden, Spor Toto Süper  Lig'deki yarışma dengelerini bozmadan ve A Milli Takımımızın geniş kadrosundan  faydalanılarak bu karşılaşmanın 22 Mayıs 2016 tarihinde Manchester kentinde  oynanmasının uygun olacağını düşünmüştür."
 
Türkiye Futbol Federasyonunun 2015-2016 sezonu planlamasına göre Spor  Toto Süper Lig'de 34. ve son hafta maçları 20, 21, 22 Mayıs'ta, Antalya'daki  Ziraat Türkiye Kupası finali ise 25 Mayıs'ta oynanacak.