U17 Milli Takımı Avrupa Şampiyonası vizesi aldı!

U17 Milli Takımı Avrupa Şampiyonası vizesi aldı!

U17 Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde düzenlenen U 17 Avrupa Şampiyonası Elit Tur 1’nci Grup son maçında Türkiye, Almanya’ya 3-1 yenildi. Grupta ilk iki sırayı alan Almanya ve Türkiye, U17 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Manavgat’taki Emirhan Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Rade Obrenoviç, Tomislav Pospeh ile Galler’den Ian Bird yönetti. Türkiye maça; Berke Özer, Ramazan Civelek, Berk Çetin, Abdüssamed Karnuçu, Umut Güneş, Malik Karaahmet, Atalay Babacan, Berkehan Biçer, Berkay Tekin, Hasan Adıgüzel ve Egehan Gök, Almanya ise Luca Plogman, Alexander Nitzl, Pascal Hackethal, Dominik Becker, Jose-Enrique Rios Alonso, Nicolas-Gerrit Kuehn, Jan-Fiete Arp, Elias Abouchabaka, Robin Kehr, Yannik Keitel ve Kilian Ludewig 11’iyle çıktı.

Almanya birinci, Türkiye ise ikinci sırada grubu tamamlayarak Mayıs ayında Hırvatistan’da yapılacak U17 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Karşılaşmayı Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen de izledi. Kaymakam Günlü ve Başkan Sözen maçın ardından her iki takım yöneticilerini tebrik etti. Grupta bugün oynanan diğer maçta Finlandiya, Ermenistan’ı 5-0 yendi.