UEFA Uluslar Ligi’ndeki rakiplerimiz belli oldu

UEFA Uluslar Ligi’ndeki rakiplerimiz belli oldu
Güncelleme:

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup'ta mücadele edecek olan Türkiye, İsveç ve Rusya ile eşleşti

UEFA’nın A Milli Takım düzeyindeki yeni turnuvası UEFA Uluslar Ligi’nin kuraları bugün İsviçre’nin Lozan kentinde çekildi. Türkiye B Ligi 2. Grup’ta İsveç ve Rusya ile eşleşti

Türkiye Futbol Federasyonu’nu kura çekiminde Başkan Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aykaç, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu temsil etti.

Özel maç sayısının azaltılmasını sağlamayı amaçlayan ve ülkelere denk rakipleriyle daha fazla resmi maç yapma olanağı tanıyan UEFA Uluslar Ligi, aynı zamanda 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak için alternatif bir yol teşkil ediyor.

UEFA’ya üye 55 üye federasyonun ülke puanına göre belirlenen A, B, C ve D olmak üzere dört ayrı kategoride yarışacağı Uluslar Ligi’nde Türkiye B Ligi’nde mücadele edecek.

Üç takımlı dört gruptan oluşacak B Ligi’nde takımlar rakipleriyle biri içeride biri dışarıda olmak üzere toplam iki kez karşılaşacak.

Bu nedenle Türkiye, Eylül-Kasım 2018 döneminde iki tane özel maç yapma olanağı bulacak.

UEFA Uluslar Ligi’ndeki rakiplerimiz belli oldu - Resim : 1