Monaco'nun zaferi o maçı hatırlattı

Monaco'nun zaferi o maçı hatırlattı

Monaco'nun Manchester City'yi elemesi Türkiye'de bambaşka bir şekilde değerlendirildi.

Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa giden, Avrupa'da ise yoluna emin adımlarla devam eden Monaco'nun Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City gibi bir devi elemesi dünya spor kamuoyunda takdirle karşılanırken, Fenerbahçeli taraftarlar ise Leonardo Jardim'in takımının her galibiyetinde sezon başını hatırlıyor. 

Emenike'den 3 gol

Hatırlanacağı üzere, Fenerbahçe sezon başında Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Manoco'yla karşılaşmış ve Sarı Lacivertliler ilk maçı 2-1 kazanmıştı. 

Kanarya'nın iki golünü de birkaç sezondur yoğun şekilde eleştirilen Emenike atarken, ikinci maçı 3-1 kazanan Monaco tur atlamıştı. Fenerbahçe'nin deplasmandaki golü de Emenike'den gelmişti. 

Nijeryalı golcü, Monaco'nun yediği gollerin yüzde 19'una imza atarken (17 golün 3'ü) sezona iyi başlamasına rağmen daha sonra yine geçmişte olduğu gibi düşüşe geçmiş, hatta kadro dışı kalmıştı.  

Guardiola, Schmidt​ ve Pereira!

Sarı Lacivertliler'in sezon başında yollarını ayırdığı Vitor Pereira ise bu sezon Avrupa'da Monaco'yu mağlup eden 3 teknik adamdan biri oldu. 

Gruplarda son maça kadar namağlup giden ve 6. maçta gruptan çıkmayı garantilediği için Leverkusen deplasmanında fazla maça yüklenmeyen Fransızlar son olarak, çeyrek finale yükselme mücadelesinde Manchester City'ye İngiltere'deki ilk maçta 5-3 mağlup olmuştu. 

Yani Vitor Pereira, Leverkusen'den gönderilen Roger Schmidt ve Pep Guardiola'yla birlikte Monaco'yu mağlup eden 3 teknik adamdan biri konumunda...